Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Kto pôjde do Bruselu? Vláda chce poslať Ivetu Radičovú
Zdielať na

Kto pôjde do Bruselu? Vláda chce poslať Ivetu Radičovú

Na návrh rezortu diplomacie tak rozhodla vláda. Premiérka však nevylučuje, že do času konania summitu už nemusí sedieť na premiérskej stoličke.

Slovenskú delegáciu na summite eurozóny má 23. októbra v Bruseli viesť premiérka Iveta Radičová. Tento návrh rezortu diplomacie odsúhlasila vláda. Do začiatku summitu sa však môže stať, že Radičová nebude predsedníčkou vlády.

Jej kabinet totiž v spojenom hlasovaní o eurovale nezískal v parlamente dôveru. Aj premiérka Radičová v utorok konštatovala, že nemôže vylúčiť prípadné odvolanie jej vlády podľa ústavy, ku ktorému by mohol prezident pristúpiť ešte v piatok.

SaS s tým súhlasí, SMER-SD nie

Za boli aj ministri SaS. A to aj napriek tomu, že ich poslanci za zvýšenie eurovalu v parlamente nehlasovali. Opozičný SMER-DS má s týmto rozhodnutím vlády problém. Robert Fico tvrdí, že tak vláda urobila pod tlakom rôznych diskusií. Zdôraznil, že Radičová už nie je predsedníčkou vlády a on osobne je stále presvedčený o tom, že na summit by mal cestovať prezident.

Na programe dlhová kríza

Hlavnou témou rokovania v Bruseli bude plán, ako rekapitalizovať európske banky. Očakáva sa aj diskusia na tému plnenie, respektíve neplnenie gréckych sľubov.

Iveta Radičová za ňou vlajka Slovenska aj EÚ

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy