Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Metorológovia varujú, pozor na extrémne teplo...
Zdielať na

Metorológovia varujú, pozor na extrémne teplo...

Tropické teploty sú tu a majú minimálne do nedele. Teploty by sa mali vyšplhať až na 37 °C. Spozornieť by mali zamestnávatelia, mamičky, ale aj starší ľudia. Tým sa odporúča nevychádzať ani z domu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré sú nebezpečné pre ľudské zdravie. V utorok od obeda do 18:00 platí táto hydrometeorologická výstraha pred Podunajskú Nížinu, Oravu, Kysuce, Liptov, Turiec a Spiš.

V okresoch Bratislava, Pezinok, Trnava, Hlohovec, Piešťany, Senec, Galanta, Šaľa, Dunajská Streda, Nitra, Levice, Nové Zámky a Komárno sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 - 35 °C.

V okresoch Kysucké Nové Mesto, Čadca, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Levoča sa očakávajú teploty vzduchu 30 - 32 °C. 

Viete, čo robiť, ak niekto bude potrebovať od vás prvá pomoc? Viac sa dozviete TU.

Ako sa chrániť?

Je potrebné piť veľa tekutín, no najlepšie čistú vodu alebo čaje. Vyvarovať sa priamemu slnku medzi 12:00 a 15:00. Pre starších ľudí a chorých ľudí sa odporúča zdržiavať sa radšej doma.

Pár v bazéne, leto, príjemné chvíľky

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy