Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Vodiči sa dočkali. Vďaka špeciálnej konštrukcii sprejazdnili most
Zdielať na

Vodiči sa dočkali. Vďaka špeciálnej konštrukcii sprejazdnili most

VOJANY / Poškodený most pri Vojanoch sa bude síce opravovať, ale umožní prejazd iba osobným vozidlám. Ťažké nákladné autá sa na most nedostanú. Toto riešenie umožní špeciálna podporná konštrukcia, dlhá približne šesťdesiat metrov.

Most sa bude rekonštruovať za prevádzky

Most bol uzavretý takmer osem mesiacov. Podľa odborníkov totiž hrozilo, že sa môže prepadnúť. "Po moste bude možné chodiť pre vozidlá do 22 ton. Most sa bude rekonštruovať za prevádzky," informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Úsek sa sprejazdnili iba vďaka špeciálnej konštrukcii. Tá siaha až na dno kanála a podopiera most po celej jeho dĺžke."Je to stavané na 22 ton. Chceli sme, aby tadeto mohli chodiť autobusy, záchranné zložky a auto," pridal riaditeľ Správy ciest v Košickom samosprávnom kraji Vladimír Žiarny.

Obyvateľom to ušetrí veľa času

Pre miestnych obyvateľov to znamená zásadnú úsporu času aj peňazí. Kvôli tomuto úseku totiž museli absolvovať každý deň dlhú obchádzku. "Chodím týmto úsekom často a som rád, že už je hotový," uviedol jeden z vodičov. "Cesta do Trebišova bola 110 km, lebo som musel ísť dookola, ale veľmi sa tešíme, že už je otvorený," dodal ďalší z nich. Rekonštrukcia mosta potrvá najmenej dvanásť mesiacov. Na území Košického kraja je v havarijnom stave ďalších štyristo podobných objektov. Samospráva chce preto pomocou mobilných váh trestať preťažené kamióny. "Chceme tieto vozidlá jednak mať certifikované, odvezené a odfotené alebo natočené na kameru," ukončil Trnka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy