Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bez smradu a neporiadku? Malackých Rómov idú učiť hygiene
Zdielať na

Bez smradu a neporiadku? Malackých Rómov idú učiť hygiene

Družstevná ulica v Malackách sa stáva neslávne známou práve pre neprispôsobivých občanov, ktorý bývajú v jednom z domov. Býva tu päť rodín, teda 40 ľudí a z toho 18 detí, ktoré vraj nemajú základné hygienické návyky. Na podnet podnikateľa v spolupráci so samosprávou však pred dom priniesli dva kontajnery. Končí sa tým smrad a neporiadok?

"Oni sú zvyknutí vyšpiniť sa bárskde na ulicu, stiahnuť si ponožku alebo nohavičky, utrieť sa a hodiť to susedom pred dvor... Alebo pomaľovať steny s tým. To je ich mentalita," komentovala počínanie rómskych detí obyvateľka ulice. "Táto situácia je tu tragická. Krok číslo jeden bola inštalácia plašičov na potkany. Toto je krok číslo dva, inštalácia sanitárneho kontajnera a mobilnej škôlky. Mámep ripravené ďalšie postupy," informoval podnikateľ Alojz Hlina.

Mobilná škôlka aj sanitárne zariadenie sú pritom určené výhradne deťom, ktoré v dome bývajú. Učiť hygiene by ich mali dvaja dobrovoľníci.

Obyvatelia neslávneho domu však nesúhlasia s názorom susedov. "Každý deň sa kúpeme, pravidelne, načo to tu je," odporoval jeden z chlapcov. "My víme, čo je voda. My víme, čo je mydlo. My víme, čo je hygiena. My to nepotrebujeme. Tvrdia, že sme vyvrheli... Ja vám sľubujem, že ani jeden do tých buniek nevlezie," komentoval obyvateľ domu.

Viac sa dozviete vo videoriporte.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy