Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Katastrofa na vlastnej koži. Povodeň strhávala všetko...
Zdielať na

Katastrofa na vlastnej koži. Povodeň strhávala všetko...

Horúca aktualita! Polícia pre povodne odkláňa dopravu. Z dôvodu odstraňovania následkov po povodniach spôsobených včerajšou búrkou je prejazd cez obce Častá a Píla uzatvorený. Dopravní policajti na mieste odkláňajú dopravu v smere od Trnavy na obec Štefanová. Z opačnej strany, teda v smere od Bratislavy, policajti odkláňajú dopravu smerom na obec Budmerice.

Prežili hororové chvíle. Silná prietrž, ktorá sa prehnala okolím Pezinka, doslova spláchla podkarpatské obce. Po vyčíňaní prírody tam nefunguje nič, ľudia sú v obrovskom šoku. Mnohí hovoria až o polstoročnej vode...

Od rána sú mimoriadne nasadení v postihnutých lokalitách vojaci. Tí sa postarajú o obnovenie mostov a ďalšiu akútnu pomoc. Vláda už obciam sľúbila finančnú dotáciu na zvládnutie následkov záplav.

V spláchnutých dedinách to vyzerá ako počas vojny. Nič nefunguje a to ešte v noci iba zhoršilo celú situáciu. Pre chýbajúcu elektrinu bola všade totálna tma, ľudia sa báli niekde pohnúť. "Keď sme odtiaľ odchádzali, ledva sme trafili k nášmu jojkárskemu autu," hovorí po krátkom spánku reportér Dárius Haraksin. Ten s kameramanom zažil na mieste krušné chvíle.

Okrem svojej roboty, ľuďom pomáhali ako len mohli. "V Píle zostal uviaznutý prímestský autobus a našli sme tam jeho bezradného vodiča iba s igelitkou v ruke. V úplnej tme sme ho odviezli do bezpečia," vraví Daro. Našťastie ani inde nikto neprišiel o život, ani nebol vážne zranený.

Obec Častá je odrezaná od sveta. Pozrite si video a fotografie, ktoré nám poslal náš čitateľ Ľubomír.

V bojových podmienkach v zaplavenej Píle prebiehala aj návšteva premiérky s ministrom obrany. Dedina je po prívalovej vlne bez elektriny, verejné osvetlenie nefunguje. Voda tiež spôsobila, že v obci nemajú pitnú vodu ani plyn.

Zaplavený dom, obec Píla Častá veľká voda

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy