Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Dediny zničila povodeň, zasahujú vojaci!
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Dediny zničila povodeň, zasahujú vojaci!

Prietrž mračien sa prehnala okolím Pezinka. Pod vodou zostala obec Častá Papiernička aj susediaca Píla. Dedina je po prívalovej vlne bez elektriny, voda napáchala množstvo škôd. V postihnutých lokalitách sú už mimoriadne nasadení vojaci.

Vojsko od skorého rána zasahuje v zaplavenej obci Píla. Momentálne čakajú v dedine na príchod ťažkej techniky. Potvrdil to starosta Píly Radoslav Mičunek

"Vyzeralo to tam apokalypticky. Do obce Píla sme sa nemohli ani dostať. Počul som informácie, že voda na niektorých miestach siahala až po úroveň striech. Údajne tam ostali uviaznutí aj hasiči. Voda strhla aj most na hlavnom ťahu Modrá - Častá, takže dedinka Častá ostala odrezaná od sveta. Zaplavené sú domy aj záhrady," opísal krutú situáciu priamo na mieste reportér JOJ-ky Dárius Haraksin.

Neskôr nastala aj evakuácia obyvateľov z obce Častá - do bezpečia zobrali zhruba dvadsiatku obyvateľov. Ako uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Pavol Mikulášek, pre prípad potreby evakuácie bol pripravený aj vrtuľník a letci.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy