Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo Víťaze o víťazovi: Ich výsledky vo voľbách kopírujú tesne celoslovenské
Zdielať na

Vo Víťaze o víťazovi: Ich výsledky vo voľbách kopírujú tesne celoslovenské

VÍŤAZ / Po stopách víťaza prvého kola prezidentských volieb sme sa vybrali do dedinky s príznačným názvom Víťaz. Vopred nám však výsledky povedať nechceli. Práve v tejto obci sa už niekoľkokrát stalo, že ich výsledky kopírovali aj celoslovenské sčítanie.

Veštecké schopnosti tu vraj nemajú, no už sa neraz stalo, že ich výsledky boli až príliš podobné s tými celoslovenskými. "No viete, ja by som vám to aj mohol povedať, ale ja som predseda komisie a nemôžem ovplyvňovať," uviedol predseda okrskovej komisie Ján Baloga. "Netrúfam si povedať, kto bude víťaz," zhodnotila Kamila Jánošová, členka okrskovej komisie.

O víťazovi prvého kola prezidentských volieb rozhodli aj vo Víťazi. Miestni voliči na prvých troch priečkach rovnaké poradie ako sú celoslovenské výsledky. "Väčšinou som sa trafil," pochváli sa jeden z obyvateľov obce.

Ivan Korčok, ktorý skončil v celoštátnom sčítaní na prvom mieste získal vo Víťazi o necelých 6 percent viac. Druhý Peter Pellegrini zasa takmer o 6 percent menej. Tretieho Štefana Harabina tu odvolili s odchýlkou šesť desatín percenta. Miestni hovoria, že takéto podobné výsledky s celoslovenským sčítaním tu neboli po prvýkrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy