Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pred panelákom horelo auto. Nevylúčili cudzie zavinenie
Zdielať na

Pred panelákom horelo auto. Nevylúčili cudzie zavinenie

ZVOLEN / Hasiči v noci na 21. marca zasahovali vo Zvolene. Na parkovisku pred panelákom horelo osobné auto. Plamene poškodili ďalšie dve zaparkované autá. Príčina požiaru zatiaľ známa nie je.

Požiar nahlásili okolo štvrtej ráno, keď si nezvyčajnú žiaru na parkovisku všimli susedia. Horelo osobné auto zaparkované pred panelákom. Oheň sa rýchlo šíril do okolia a viacerí susedia vybehli von, aby preparkovali svoje autá. Nie všetci to ale stihli. Dve autá zaparkované v blízkosti požiaru plamene poškodili.

"Stál som vedľa, odtiahol som auto, naozaj veľmi to horelo," vyjadril sa jeden zo svedkov. "Všetci sa snažili len čím ďalej to odtiahnuť," dodal.

"Auto sa nachádzalo v druhom štádiu horenia, hasiči začali na hasenie auta používať vysoký tlak. Požiarom boli zasiahnuté tri motorové vozidlá," informoval o situácií Miroslav Dančo z Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene.

​Príčina požiaru je zatiaľ neznáma

Auto, ktoré zachvátili plamene ako prvé patrí mladému Zvolenčanovi. Ten si požiar vysvetliť nevie. Večer ho zaparkoval pred panelákom a nič podozrivé si nevšimol. Ešte v noci bol na mieste hasičský vyšetrovateľ, ktorý bude okolnosti požiaru skúmať.

Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, nateraz sa nedá vylúčiť ani cudzie zavinenie či technická porucha. Výška škôd tiež ešte vyčíslená nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy