Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obesený exprimátor Tornale: Takto skončil so životom
Zdielať na

Obesený exprimátor Tornale: Takto skončil so životom

Využil neprítomnosť zdravotného personálu. Exprimátor Tornale Ladislav Dubovský spáchal samovraždu vo väzenskej nemocnici. Tamojších obyvateľov táto mimoriadne smutná a nečakaná správa šokovala. Medzi ľuďmi bol totiž obľúbený.

Správu o smrti Ladislava Dubovského sa na mestskom úrade dozvedeli vo štvrtok predpoludním okolo pol jedenástej od jeho otca. Minútou ticha na jeho pamiatku začínalo aj zasadnutie poslancov v Tornali.

Exprimátor (36) čelil obvineniam zo zločinov zneužitia právomoci verejného činiteľa a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. V júli sa však nedostavil pred vyšetrovateľa a ušiel hliadke, ktorá ho mala predviesť. Skrýval sa dva mesiace. V septembri ho policajti zadržali a skončil vo väzbe.  Pobyt za mrežami veľmi zle znášal.

Niekoľkokrát žiadal o prepustenie z väzby, súd však jeho žiadosti vždy zamietol. Pravdepodobne aj tento fakt sa podpísal pod zhoršenie jeho psychického stavu. Koncom decembra tak skončil na psychiatrii vo väzenskej nemocnici. A práve tam si ráno dobrovoľne siahol na život. Toto jeho rozhodnutie je o to šokujúcejšie, že minulý piatok, keď ho boli navštíviť rodičia sa mal údajne lepšie.

SITA/Jozef Habočík

Súvisiace články

Najčítanejšie správy