Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Záchranári evidujú extrémny nárast úrazov a nehôd v súvislosti s poľadovicou
Zdielať na

Záchranári evidujú extrémny nárast úrazov a nehôd v súvislosti s poľadovicou

BRATISLAVA / Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) eviduje extrémny nárast úrazov a dopravných nehôd v súvislosti s poľadovicou. Najhoršia situácia je v Bratislavskom kraji. Pre TASR to povedala hovorkyňa OSZZS Petra Klimešová.

"Len v Bratislavskom kraji sme do 11.00 hodiny vyslali 22 ambulancií k úrazom a štyri ambulancie k dopravným nehodám, pri ktorých zohralo úlohu počasie," uviedla Klimešová.

Od rána mali pre poľadovicu v nemocniciach plné ruky práce. Na urgentných prímoch boli plné čakárne. Najbezpečnejšie bolo vôbec nevychádzať z domu.

"Väčšinou sú to ľahšie poranenia ako podvrtnutia, tržné rany. Poranenia končatín, zlomeniny horných a dolných končatín. Niektorý pacienti si vyžadujú aj operačný zákrok,"
 "Ak je ten chodník naklonený, máme pouličné osvetlenie, máme sa pridržiavať. Držať sa na strane domov, tam je ta špina a nešmýka sa tam," 

Nápor pacientov s úrazmi po pošmyknutí na zľadovatených chodníkoch a cestách pociťujú aj centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava. V utorok 23. januára ráno bolo pre poľadovicu hlásených v Bratislave a okolí viacero nehôd. Pre námrazu na trolejovom vedení bola tiež premávka električiek v celej Bratislave nepravidelná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy