Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Súťaž v strieľaní zátok zo šumivého vína na diaľku má tohtoročného víťaza
Zdielať na

Súťaž v strieľaní zátok zo šumivého vína na diaľku má tohtoročného víťaza

MICHALOVCE / V Michalovciach ľudia strieľali zo šampanského už na pravé poludnie silvestrovského dňa. Dôvodom bola recesistická súťaž, ktorá sa už tradične organizuje na námestí. Ide o originálnu zábavu, pretože podobná silvestrovská aktivita sa podľa dostupných informácii nikde na svete neorganizuje.

Zúčastniť sa súťaže mohol každý bez rozdielu veku. Podmienkou bolo, aby si priniesol vlastné šumivé víno. "S drátenou zátkou, korkovou, či z umelej hmoty," uviedol spoluzakladateľ súťaže Ján Ďurovčík. Recesistická súťaž vznikla v záhradkárskej osade medzi skupinou kamarátov. Po presune na námestie ide o mimoriadne atraktívne podujatie pre divákov aj netradičných pretekárov.

"Je to krásna atmosféra na konci roka," povedala diváčka súťaže. Každý výstrel z fľaše je podrobne zadokumentovaný a odmeraný. Rekord pretekov má hodnotu 31 metrov a odoláva už niekoľko rokov. "V 22. ročníku bola účasť 89 ľudí s tým, že prvý víťaz dostrelil zátku do vzdialenosti 30,45 metra," uviedla zástupkyňa organizátora súťaže Lívia Kalaninová. Hoci to vyzerá jednoducho, streľba do diaľky je náročnou disciplínou. Víťazi na ňu trénujú po celý rok a snažia sa najmä o zabezpečenie optimálnej teploty nápoja. "Treba trénovať, trénovať," odkázal tohtoročný víťaz Pavol Tušár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy