Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na korčuliach a v plavkách. ​Pstruhy Slovenského raja sa postarali o zábavu
Zdielať na

Na korčuliach a v plavkách. ​Pstruhy Slovenského raja sa postarali o zábavu

SMIŽANY / Väčšina Slovenska si iba ťažko predstavuje ísť na korčuľovanie bez teplej bundy a dlhých nohavíc. Pre partiu zo Spiša by to bolo nekomfortné. Už roky sa venujú otužovaniu, preto na ľad vyšli iba v korčuliach a v plavkách. Pre Smižančanov pripravili poriadnu silvestrovskú zábavu na ľade.

​Pstruhy Slovenského raja trávia celý rok vo vode. Preto sa jeho ukončenie rozhodli stráviť inak. A to na korčuliach. "Aj kokosy na snehu boli na ľade a my sme...pstruhy na ľade, ale celý rok vo vode," povedal Ľuboš Oláh, jeden z otužilcov. 

Pri pohľade na tieto zábery až ťažko veriť, že sa teplota pohybovala okolo nuly. Týmto ľuďom ani nedrkotali zuby. Práve naopak, spišskí otužili by si priali väčšie mrazy. "By som privítal, aby bolo ešte viac chladnejšie," uviedol jeden z otužilcov. K zábave patrí aj dobrá tancovačka. Ani to na ľade nechýbalo. Otužilcom neprekážali ani korčule. O zábavu mali postarané aj diváci. "Nič krajšie si človek nemôže želať. Je to super akcia. Vidíte sa zabávame," opísala jedna z diváčok akcie. 

Experimentálne formy otužovania sú týmto Spišiakom veľmi blízke. Okrem korčuľovania už skúšali aj lyžovanie v plavkách, čí kúpanie sa v kadiach počas vianočných trhov. Skúšali tiež preplávať ľadové klzisko.

Syn4: Peter Klein: "Tá zmena sa stala už tradíciou, už tretí krát. Čiže my využívame akúkoľvek možnosť na propagáciu zdravého životného štýlu a otužujeme hlavne v Hornáde v Slovenskom raji. A ja viem už teraz, že nás je omhoho viac ako bolo pred tým. Je to populárne. Ja osobne si nepamätám, kedy som bol naposledy chorý, tak aby som ležal v posteli, to nie," dodal Peter Klein z Občianskeho združenia Pstruh Slovenské raja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy