Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Na železničnú stanicu cez stavenisko. Obyvatelia sa sťažujú, situácia je vraj nebezpečná
Zdielať na

Na železničnú stanicu cez stavenisko. Obyvatelia sa sťažujú, situácia je vraj nebezpečná

ŠAĽA / Cestu na železničnú stanicu v Šali narúša stavenisko. Sťažujú sa nielen chodci, ale aj vodiči autobusov a taxikári, ktorí nemajú kde zastaviť. Mesto získalo na prestavbu predstaničného priestoru milióny a v súčasnosti dokončujú práce, ktoré so sebou priniesli nepríjemnosti.

"Nie je to bezpečné a ani zabezpečené. Nedá sa tu parkovať, nedá sa tu chodiť," vyjadril sa obyvateľ Šale. Na projekt novej autobusovej zastávky a parkovacích plôch v predstaničnom priestore získalo mesto Šaľa 6 miliónov eur. Prípravné práce začali v januári, na jeseň sa výstavba zintenzívnila. Obyvatelia Šale stavenisko opisujú ako chaos, na zaplakanie a vyjadrujú svoju nespokojnosť. Kúsok chodníka k budove železničnej stanice je vyznačený, ale cestujúci aj tak prechádzajú staveniskom.

Autobusom na naliehanie verejnosti vyznačili jedinú zastávku nedávno. A tak neraz stoja aj v zákaze, vyznačenom dočasnými dopravnými značkami. Pán Martin žije v Šali a má pocit, že miesto je málo označené. "Mohli by lepšie značiť. Mohli by tam dať napríklad dočasný prechod alebo dočasný chodník. Čokoľvek," povedal. 

Problémy s prechodom boli vždy

Prechod zo železničnej na autobusovú stanicu bol problematický z hľadiska bezpečnosti aj v minulosti. "Prechod bude vyriešený, aj kvôli tomu sa to robí. Toto bol problém predtým, ten istý problém je to aj teraz a momentálne je to stavba. Nie je možné inak ľudí odstať, ako cez stavbu," informoval Miroslav Poliček. K bezpečnosti prechádzajúcich neprispieva ani počasie, skorá tma a predvianočný zhon. "Je to otázka niekoľko dní či týždňov, aby bola autobusová zastávka nová, aby bola k dispozícii. Medzitým sa budujú parkovacie miesta, ktorých bude 256. Ľudia doteraz parkovali v blate, na kameňoch a kalužiach vody," uviedla hovorkyňa mesta Šaľa Erika Kollerová. 

"Máme cestujúcich, ktorí sú úplne nevidiaci, ktorí sú o barličkách. Aj oni musia od vlaku prejsť pomedzi stavenisko. Veľakrát sa to tu šmýka a je tu blato," uzavrel pán Martin. Stavenisko pred železničnou stanicou by sa malo zmeniť na usporiadané priestranstvo do konca decembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy