Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vlaky už stráži viac policajtov. Čo si o zmene myslia cestujúci?
Zdielať na

Vlaky už stráži viac policajtov. Čo si o zmene myslia cestujúci?

BRATISLAVA / Viac policajných hliadok železničných i poriadkových policajtov by sa malo objavovať vo vytypovaných vlakoch. Tí by mali prispieť k väčšej bezpečnosti nielen vo vozňoch, ale aj na železničných staniciach.

​Od začiatku novembra sa vo vlakoch, a to nielen tých medzinárodných, častejšie stretnete s hliadkou železničnej polície. Polícia analyzovala a prijala opatrenie. Dočasné posilnenie policajných hliadok vo vybraných vlakoch má zvýšiť bezpečnosť cestujúcich. Konflikty riešili v minulosti aj na trati Komárno-Nové Zámky. "Je tu veľa neprispôsobivých občanov. Nie je ich toľko ako predtým, ale je to nepríjemné," uviedol výpravca Martin. 

Iniciatíva vznikla po tom, ako na východe Slovenska muž vo vlaku dobodal mladú ženu"Každé Krajské riaditeľstvo Policajného zboru podľa vlastnej analýzy navrhlo vytypované vlaky osobnej prepravy, v ktorých budú v najbližších dňoch zvýšené počty policajtov dohliadať na bezpečnosť cestujúcich," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

​V Nitrianskom kraji od prvého novembra zrušili dve alokované pracoviská železničnej polície. Jedno z nich bolo kedysi na železničnej stanici v Komárne. Vo februári tohto roka práve pri tejto stanici dobodal muž cestujúceho, ktorý vystúpil z vlaku. 

"My prejdeme celý vlak, keď je v jednom vozni pokoj, v druhom vozni môže byť niečo iné. Ten cestujúci nemusí postrehnúť, že vo vlaku je problém. Nočné vlaky, to je väčšinou problém. Cez deň býva väčšinou pokoj. Aj ľudia sa budú cítiť bezpečnejšie, aj my," dodal vlakvedúci Peter.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy