Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Muž pobodal ženu vo vlaku. Vinník sa snažil utiecť, no cestujúci ho spacifikovali
Zdielať na

Muž pobodal ženu vo vlaku. Vinník sa snažil utiecť, no cestujúci ho spacifikovali

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Krvavý útok, ktorý šokoval Slovensko sa odohral na Spiši. Do 22-ročnej študentky vo vlakovom kupé bodal nožom 29-ročný Matej. Motív zatiaľ nevieme, no pravdepodobne sa útočník a jeho obeť nepoznali. Vďaka rýchlej reakcii cestujúcich a vlakového personálu dostala mladá žena promptnú prvú pomoc a útočníka, ktorý bol možno pod vplyvom drog, vzápätí zadržali. Na toto besnenie už reagujú aj policajné špičky. Je im jasné, že so slabou bezpečnosťou vo vlakoch je potrebné urýchlene niečo robiť.

Po tom čo vlak zastavil v spišskonovoveskej železničnej stanici sa muž pokúsil o útek. Pohotoví cestujúci mu v tom zabránili. "Videl som že už ho držia na zemi, tak som im pomohol, aby sme ho spacifikovali. Nebol úplne čistý. A asi to bol jeho zámer, keďže mal kuchynské nože pri sebe," opísal Erik, ktorý pomohol zadržať podozrivého. "Štyria na ňom ležali, kým prišla polícia," poznamenal Albert Ďuriančík, taxikár. 

Od personálu sme sa dozvedeli, že Matej opakovane prešiel celý vlak. Usadil sa do kupé, v ktorom sedela sama 22-ročná žena. Tesne pred stanicou sa postavil a z nenazdajky začal do študentky bodať. "S doposiaľ neznámym predmetom boli žene spôsobené viaceré bodnorezné poranenia v oblasti krku a rúk," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

"Zranená cestujúca bola aj vďaka rýchlej reakcii vlakového personálu Železničnej spoločnosti Slovensko ošetrená a následne prevezená RZP do nemocnice," informoval Dominik Drevický z odboru komunikácie ZSSK.

"Prišla kopa policajtov, sanitka a za 10 alebo 5 minút vyvážali jednu slečnu. Krk bolo vidieť, že má obviazaný a že je tam dačo vážne," dodal Ďuriančík. Kupé pre rodiny s deťmi vyzeralo ako z hororu, na zemi aj v chodbe bolo množstvo krvi. Útok sa podľa polície odohral bez jasného dôvodu. Obeť ani páchateľ sa údajne nepoznali.

Matej mal byť vyzbrojený dvoma nožmi. Keďže podľa prvotných informácií z miesta nešťastia, muž mieril aj na životne dôležité orgány ženy. Do Spišskej Novej Vsi mierili aj krajskí kriminalisti. "Po ukončení obhliadky miesta udalosti začal krajský policajný vyšetrovateľ pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva," doplnila Ivanová.

Podľa nemocnice, zranená žena utrpela stredne ťažké poranenia, je v stabilizovanom stave. Na prípad a bezpečnosť vo vlakoch zareagoval aj minister vnútra. "Budeme to určite riešiť aby sa ľudia aj vo vlakoch cítili bezpečne, a aby sa nebáli cestovať," objasnil Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), minister vnútra.

Od začiatku tohto roku štátny železničný prepravca eviduje 269 trestných činov vo vlakoch. Už od zajtra by ale podľa policajného prezídia malo byť na trate nasadených viac policajtov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy