Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
616. deň na Ukrajine: Počas dronových náletov zasiahli ruské sily ropnú rafinériu na Ukrajine
Zdielať na

616. deň na Ukrajine: Počas dronových náletov zasiahli ruské sily ropnú rafinériu na Ukrajine

KYJEV / Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok vo večernom videopríhovore povedal, že ukrajinské sily budú v nasledujúcich bojoch úspešné. Rozvedenej ruskej matke dvoch detí nariadili exekútori v sibírskom meste Krasnojarsk nastúpiť na vojenskú službu, aby tak splatila svoje dlhy. Ukrajina v stredu oznámila, že Rusko počas uplynulých 24 hodín ostreľovalo viac než 100 ukrajinských miest a obcí, čo je najviac za jeden deň od začiatku tohto roka.

Zelenskyj: Ukrajinský boj o Čierne more vstúpi do dejín

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok vo večernom videopríhovore povedal, že ukrajinské sily budú v nasledujúcich bojoch úspešné, predovšetkým v oblasti Čierneho mora, aj keď situácia na fronte je teraz ťažká. "Dnešný svet si príliš rýchlo zvykol na úspech. Keď sa naplno začala (ruská) agresia, mnoho ľudí vo svete očakávalo, že Ukrajina nevydrží. Medzitým prišli veľkolepé výsledky našich ľudí, všetkých našich vojakov, a pokladajú sa už za samozrejmé," povedal Zelenskyj v príhovore.

"Úspech Ukrajiny v boji o Čierne more vstúpi do dejín, aj keď teraz sa o tom veľmi nehovorí," dodal ukrajinský prezident. Rusko napadalo Ukrajinu koncom februára 2022 a Kyjev sa teraz snaží oslobodiť všetky územia okupované ruskými silami, vrátane Krymského polostrova v Čiernom mori, ktorý Rusko v rozpore s medzinárodným právom anektovalo v roku 2014.

Rozvedenej matke nariadili exekútori vstúpiť do ruskej armády, aby splatila dlhy

Rozvedenej ruskej matke dvoch detí nariadili exekútori v sibírskom meste Krasnojarsk nastúpiť na vojenskú službu, aby tak splatila svoje dlhy. TASR o tom informuje na základe utorňajšej správy tlačovej agentúry DPA, ktorá citovala ruské médiá.

Žena našla pod stieračmi svojho auta list, v ktorom bolo predvolanie na miestny vojenský odvodový úrad, informovala v utorok miestna spravodajská webstránka NGS24.RU. Z predvolania vyplývalo, že má narukovať do ruskej armády ako radová vojačka.

Ruska má dve deti vo veku deväť a 13 rokov. Údajne si chcela zrekonštruovať byt a vzala si preto pôžičku vo výške 800.000 rubľov (8105 eur), ktorú však po rozvode načas nesplácala. Začalo sa tak voči nej exekučné konanie.

Ukrajina hlási najrozsiahlejšie ruské ostreľovanie od začiatku roka

Ukrajina v stredu oznámila, že Rusko počas uplynulých 24 hodín ostreľovalo viac než 100 ukrajinských miest a obcí, čo je najviac za jeden deň od začiatku tohto roka. Ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko podľa správy spresnil, že cieľom ostreľovania bolo celkovo 118 miest a obcí v desiatich oblastiach.

Kyjev tiež hlásil ruský útok na ropnú rafinériu v meste Kremenčuk v strednej časti krajiny. Obete si nevyžiadal, no takmer 100 hasičom trvalo zahasenie následného požiaru niekoľko hodín, uviedol Klymenko.

Kyjev a Západ sa obávajú, že Rusko pred nadchádzajúcou zimou vystupňuje útoku na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, ako to urobil minulý rok. Pri ostreľovaní z uplynulej noci zahynul v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny jeden človek a ďalší zahynul v Chersonskej oblasti na juhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy