Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Lasicov zhudobnený list prekvapil rodinu aj priateľov. Takto reagovali jeho blízki
Zdielať na

Lasicov zhudobnený list prekvapil rodinu aj priateľov. Takto reagovali jeho blízki

BRATISLAVA / Milan Lasica divákov desaťročia zabával vtipnými a nepredvídateľnými pointami. Jedno prekvapenie, plné emócií, si pre rodinu, priateľov aj fanúšikov nechal aj po smrti. Niekoľko mesiacov pred náhlym skonom totiž nahral hudobný album. Urobil tak potajme, ukrytý pred zrakom a sluchom verejnosti aj svojich najbližších.

​Naspieval texty jedenástich jemu blízkych básní. Prvú z piesní na text Miroslava Válka s názvom List do vetra ste si v stredu 1. novembra aj na obrazovkách JOJ 24 mohli vypočuť v premiére. 

Nahrávanie zostalo dva mesiace až do jeho smrti v júli 2021 iba medzi ním a hudobníkmi. Úvodná pieseň z albumu Básnenie zaznela vôbec prvý raz verejne krátko po deviatej predpoludním. 

Vo videu k skladbe môžeme sledovať reakcie jeho kolegov, spolupracovníkov i blízkych, ako sledujú, čo pred nimi ich priateľ úspešne tajil. Nuž a ako zaznie v reportáži z úst českej hereckej legendy - ťažko neplakať. 

List pre tých, s ktorými sa nestihol rozlúčiť

Autor projektu Marek Kučera označil pieseň i celý album ako rozlúčkový list tým, s ktorými si Milan Lasica za života nestihol povedať zbohom. 

Pozrite si celý rozhovor s Marekom Kučerom, autorom projektu:

Milan sa mi nezveril so všetkým, uviedla manželka Magda

Milan sa mi nezveril so všetkým. Nevypytovala som sa, ale som rada, že tvoril. Týmito slovami opísala manželka Milana Lasicu jej pocity o hudobnom projekte, ktorý nakrúcal v absolútnej tajnosti.

Pozrite si celý rozhovor s Magdou Vášáryovou, manželkou Milana Lasicu:

Nečakané spomienky Milana Kňažka

​Premietlo sa mi celých 24 rokov, čo sme spolu zdieľali jednu divadelnú šatňu. Takto si na nakrúcanie videoklipu k zhudobnenej básni Milana Lasicu spomína jeho priateľ Milan Kňažko.

Pozrite si celý rozhovor s Milanom Kňažkom:

Boli sme si blízki humorom aj životom, povedal Svěrák

Takto na zhudobnený list reagoval Zdeněk Svěrák, dramatik a scenárista:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy