Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
VIDEO: Muž na ramene niesol dva a polmetrový kríž. Ukradol ho v kostole
Zdielať na

VIDEO: Muž na ramene niesol dva a polmetrový kríž. Ukradol ho v kostole

VEĽKÝ ŠARIŠ / V kostole vo Veľkom Šariši zmizol dva a pol metrový drevený kríž. Muž, ktorý ho zvesil zo steny, si ho niesol prehodený cez plece, akoby bol súčasťou krížovej cesty. Ľudia, ktorí ho stretli si mysleli, že smeruje na nejakú cirkevnú slávnosť. Ani im nenapadlo, že ho práve ukradol.

Muž s dreveným krížom cez plece vychádzal z kostola za bieleho dňa a namieril si to do mesta. Po ukradnutom kríži ostala stena v predsieni kostola prázdna.

Predsieň kostola je vždy počas dňa otvorená na osobné modlitby. No to, čo teraz zachytili kamery, to tu ešte nezažili. Kríž niesol cez mesto. Kam mal s ním namierené a za akým účelom, nevedno. Stihol však prejsť niekoľko ulíc. Pritom, ako ho niesol, ho aj poškodil. Keď už nevládal, ťahal ho po zemi. "Polícia osobu podozrivú zo spáchania tohto skutku v krátkom čase vypátrala," informuje Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. "Videli sme potom na záberoch, že ho nevládala niesť," uviedol Miroslav Liška, farský vikár vo Veľkom Šariši

Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre zločin krádeže. Muž skončil v policajnej cele a kríž naspäť v kostole.

Muž, ktorý kríž z kostola vyniesol, pochádza z chudobných pomerov. Často pred kostolom žobral. Čo ho k tomu viedlo si nikto nevie vysvetliť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy