Polojasno
20°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Pred pár dňami ho odviezla NAKA, v noci oslavoval víťazstvo. Žehra má nového starostu
Zdielať na

Pred pár dňami ho odviezla NAKA, v noci oslavoval víťazstvo. Žehra má nového starostu

ŽEHRA / Žehra má konečne právoplatného starostu. Aspoň zatiaľ. Po jednej hodine ráno sa ním stal Marián Mižigar. To je kandidát, ktorého v pondelok zadržali policajti. V osade sa začali ihneď po oznámení víťazného mena bujaré oslavy. Marián vyhral nad svojím vzdialeným bratrancom Jozefom s priepastným náskokom viac ako 500 hlasov.

​Voľby uzavreli polhodinu pred polnocou. Už bolo rozhodnuté, no ešte nik nevedel výsledok. "Obdivujem všetkých voličov, pretože ich prístup k dnešným voľbám bol celkom seriózny," uviedol víťaz doplňujúcich volieb Marian Mižigar. Atmosféra v osade po jednej hodine ráno bola veľmi energická. Práve vtedy sa obyvatelia dozvedeli meno víťaza. "Áno, bolo napätie. Veď čakali sme celá rodina, tie výsledky aké budú. Tak nakoniec prišli. Zatiaľ netuším, čo ma tam čaká na úrade. Musím to zistiť, a potom by som vám podal ešte ďalšie vysvetlenie," pokračoval víťaz volieb.

Starosta sa chystá pustiť do práce

Miestni, ako sami tvrdia, sa z tejto výhry tešia. Nový starosta už žiadne oslavy neplánuje. Chce čo najskôr začať pracovať. Očakávania v osade sú veľké. V riadnych samosprávnych voľbách v minulom roku vyhral Jozef Mižigar s rozdielom približne 30 hlasov. V súčasnosti, po necelom roku Jozef prehral o 532 hlasov. "Neviem, čo sa stalo v tej volebnej miestnosti. Ale určite sa to prešetrí. A moja reakcia je taká, že nie som ani prekvapený. Som očakával, že protikandidát môže vyhrať, ale nie až o tak veľa," uviedol Jozef Mižigár, druhý kandidát a zároveň vzdialený bratranec víťaza. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy