Jasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Kandidáta na starostu odviezla NAKA. Mal podplatiť ľudí, aby mu dali svoj hlas
Zdielať na

Kandidáta na starostu odviezla NAKA. Mal podplatiť ľudí, aby mu dali svoj hlas

PEZINOK / ŽEHRA / Vraj ponúkal stovku každému, kto mu vo voľbách dá svoj hlas. Kandidáta na starostu, začiatkom týždňa odviezla NAKA a prokurátor ho chcel mať za mrežami. Sudca ho ale do väzby nevzal a v dedine sa začala bujará oslava. Marián Mižigar vinu odmieta a tvrdí, že ide o predvolebný boj.

To, že v pondelok NAKA zadržala a obvinila z volebnej korupcie kandidáta na starostu Mariána Mižigara znášali jeho podporovatelia veľmi ťažko. Mariána vinia z toho, že mal miestnym ponúkať peniaze za každý jeden hlas, ktorý by dostal v doplňujúcich voľbách. "Mali dostať stovku, tých 100 eur za to, potom mali dostať ďalšiu sumu keby bol zvolený, tá suma mala byť obdobná," uviedol prokurátor ÚŠP. 

Podľa obhajkyne ide o predvolebný boj a jej klienta usvedčujú len výpovede členov rodiny protikandidáta. Mimochodom tým je Jozef Mižigar, príbuzní Mariána. Marián Mižigar strávil v policajnej cele dve noci.

V stredu ho priviezli sem do Pezinka na Špecializovaný trestný súd. Po piatich hodinách vychádzal z budovy ako voľný človek. "Bol prepustený zo zadržania, sudca usúdil že nie sú dôvody väzby. Ani pokračovacia väzba ani úteková," ozrejmila Helena Knopová, obhajkyňa. 

Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť. Mižigarove kroky zo súdu smerovali rovno domov do Žehry. Tam ho skalní privítali bujarými oslavami, ktoré bolo cítiť ešte aj dnes dopoludnia. Najväčšia radosť z Mariánovho prepustenia sa odohrávala v žehrianskej osade v týchto miestach.

Šampanské tu tieklo potokom. Marián sem dorazil krátko po polnoci. "V noci tu tancovali, plakali, radovali sa ľudia. Veľmi dobre to bolo," povedal Marián Mižigar, strýko obvineného. 

Kým z Pezinka dorazili na Spiš, trvalo to dlhé hodiny. Pred špeciálnym trestným súdom v Pezinku ho boli najbližší podporovať na dvoch autách. Ani len netušili, čo ich doma čaká. "My sme ani nevedeli, aké prekvapenie to bude pre nás tu v Žehre: A to bolo okolo 600-700 ľudí vonku. Čakali, sa radovali. Lebo sa dopočuli, že ho prepustili, že je nevinný," priblížil príbuzný obvineného. K tomuto prepusteniu sa ani jeden z kandidátov nechcel vyjadrovať. Všetci sa už tešia na sobotné voľby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy