Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Po tesnom výsledku volieb sa strhla hromadná bitka. V nemocnici skončili viacerí ľudia
Zdielať na

VIDEO: Po tesnom výsledku volieb sa strhla hromadná bitka. V nemocnici skončili viacerí ľudia

ŽEHRA / Volebný výsledok v obci Žehra vyvolal veľké vášne, ktoré v pondelok večer skončili vyhrážkami a bitkou. Nový starosta ušiel z domu a bojí sa o život i svojich blízkych. Rodina jeho protikandidáta zas podáva žalobu na Najvyšší správny súd. Emócie miestnych museli krotiť desiatky policajtov.

V pondelok (31.10) večer si dve rodiny vymieňali názory na výsledky volieb. Slová chvíľami vystriedali palice, vidly, sekery a kamene. Všetko malo začať na miestnom cintoríne. Podľa nového starostu tu rodina protikandidáta vraj prisahala na hrobe svojich predkov, že ho zabije. "Pripíjali si tam a prisahali svojim zosnulým, že ja nebudem sedieť na stoličke, že zomriem v tom čase, kým zložím sľub," uviedol Jozef Mižigár, novozvolený starosta Žehry. 

Novozvolený starosta musel ujsť zo svojho bytu 

Na videu ale tieto slová nezazneli. Zlosť však rástla a rozvášnený dav sa mal neskôr pohnúť k bytu nového starostu, ten musel ujsť. "Ja som utiekol z druhej strany cez les," tvrdí Mižigár.

Napätie sa stupňovalo, zasahovali aj kukláči 

Miestni začali rozbíjať okná, dvere a autá, až kým nezasiahli desiatky policajtov a kukláčov. "Policajti v zmysle zákona vystrelili varovné výstrely do vzduchu," informuje Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Je až neuveriteľné, že pri takejto bitke sa nikto nezranil. Policajti museli do rána dohliadať na poriadok. Miestnym, ani úradujúcemu starostovi, do reči nebolo. Nič nevideli a nepočuli. 

O víťazovi volieb rozhodlo len 33 hlasov 

Sedem členov volebnej komisie odmietlo podpísať zápisnicu. Neboli spokojní s výsledkom a chcú sa obrátiť na Najvyšší správny súd. Víťaz volieb sa bojí o seba s voju rodinu a odmieta obvinenia o kupovaní hlasov. Polícia začala v prípade bitky už tri trestné stíhania. Nový starosta podal trestné oznámenie. "Ja mám čisté svedomie," hovorí Mižigár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy