Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Ich zasnúbenie sa stalo virálnym. Chodci Dominik a Hana nám prezradili detaily
Zdielať na

Ich zasnúbenie sa stalo virálnym. Chodci Dominik a Hana nám prezradili detaily

BANSKÁ BYSTRICA / Chodia spolu a budú spolu chodiť aj ďalej. No už o chvíľu s obrúčkami na rukách. Ak sa v tom strácate, máme vysvetlenie - Dominik Černý a Hana Burzalová sú totiž naši vrcholoví chodci, ktorých zasnúbenie obletelo svet. V Budapešti sa postarali o najkrajší moment majstrovstiev sveta v atletike. Teraz sú už späť doma a previedli nás chvíľami, ktoré si nielen oni budú pamätať do konca svojho života.

"To, že Hanku požiadam o ruku, to som vedel v podstate prvý deň, keď sme začali spolu chodiť," priblížil Dominik Černý. Dominik mal za celý šampionát 40 minút voľna. Utekal do obchodu, kúpil prsteň a čakal na správnu chvíľu. Tá prišla v cieli 35-kilometrových pretekov jeho snúbenice. "Úplne som stratila dych a myslím si, že mi ušetril nejakú sekundičku, že som mala lepší čas, lebo už som to rýchlo chcela za ním dochodiť," opísala šťastný moment Hana Burzalová.

Nikomu sa so svojimi úmyslami nezveril. Ani trénerovi. "Keď som to zistil a videl to na tabuli, ktorá bola pri okruhu, tak som si povedal - no jasné, celý Dominik," zasmial sa tréner Roman Benčík.

Ani sa dvojica nenazdala a bola hviezdou internetu. Z ich osudového momentu sa stalo najsledovanejšie video majstrovstiev. "Tá sledovanosť dokonca zatienila možno aj tie výkony, takže už sme boli takí, že už by sa to mohlo aj ustáliť," povedal Černý.

A niet divu, ľudia sa verejných zasnúbení nedokážu nabažiť. Všetko začali Američania ešte v 80. rokoch. "Dodnes vlastne milujú verejné žiadosti o ruku na rôznych športových udalostiach," zdôraznila etnologička Katarína Nádaská. Trend už nemá hranice. Vyskúšal to aj belgický futbalista v kruhu svojich spoluhráčov či rumunský rozhodca v dedinskej lige.

Naši chodci už rozmýšľajú nad termínom svadby. V hľadáčiku je budúca jeseň. "Bude to musieť hlavne tréner schváliť," uviedol Černý. Vedia totiž, že atletiky sa len tak ľahko vzdať nemôžu. "Chôdza nás spojila a chôdza to aj posunula ďalej," uzavrela Burzalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy