Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Aktualizované! Facka v parlamente. Matovič dostal od Belousovovej
Zdielať na

Aktualizované! Facka v parlamente. Matovič dostal od Belousovovej

Šarvátka medzi poslancami sa skončila bitkou. Na mieste incidentu je reportérka Lucia Stráňavová. Vypočujte si jej riport. A prečítajte si pohľad glosátora Arpiho Soltésza.

Matovič dostal od národniarky facku po tom, čo ju v istom článku nazval "Ančou".

Podľa svedkov incidentu išlo zo strany poslankyne o tzv. výchovnú facku. Poslanci sa k šarvátke priznali. Belousovová podľa vlastných slov facku neľutuje. „Žiadna prehnaná forma to nebola,“ zareagovala poslankyňa.

„Dala mi jednu materskú. Prišla za mnou, ukázala mi ten článok a spýtala sa ma, či tú Anču som myslel ju. Povedal som jej, že áno,“ priblížil incident Matovič, ktorý si myslí, že facka bola prejavom jej kresťanskej lásky.

"Ja jej to opätujem tým, že jej nastavím druhé líce," reagoval Matovič, ktorého jej reakcia prekvapila.

„Doteraz som ju registroval ako ženu, ktorá dokázala nazvať poslancov potkanmi. Keď som ju nazval vlastným menom, myslel som si, že to znesie normálne,“ dodal Matovič.

„Ja mám tieto metódy. Muž by sa takto nemal správať k žene,“ reagovala Belousovová.

V parlamente situáciu sledujú reportérky NOVÍN TV JOJ Lucia Stráňavová a Mária Ölvedyová. Vypočujte si riport a pozrite videozáznam.

_______________________________________________________

Slová, ktoré vyvolali facku, Igor Matovič vo svojom regionálnom periodiku:

"Anču som vyzval, nech si strhne kríž, ktorý nosí, lebo si myslím, že politik kresťan by nikdy nemal mlčky tolerovať zlodejov. Tak nech nerobí hanbu kresťanom."

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy