Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Roky masíruje potomka kráľovskej rodiny v Dubaji. Radí aj slovenským turistom
Zdielať na

Roky masíruje potomka kráľovskej rodiny v Dubaji. Radí aj slovenským turistom

SLOVENSKO / Slovák z Považskej Bystrice je už roky masérom vysokopostaveného šejka v Dubaji, ktorého otec bol vládcom Dubaja. Keďže šejk sa venuje športovej streľbe na profesionálnej úrovni, vďaka nemu sa dostal aj na svetové súťaže a olympiády. Naopak, šejk vďaka našej strelkyni Danke Bartekovej pozná Slovensko. O Dubaji, aj svojej práci masér Peter Kršík hovoril v 24 Podcaste.

"Som osobný masér priameho potomka kráľovskej rodiny šejka v Dubaji," uviedol Peter Kršík, osobný masér šejka. Začínal v roku 1995 ako masér futbalistov v Saudskej Arábii, kde sa naučil po arabsky. Prvú ponuku zamestnať sa u vládcu Dubaja dostal až v roku 2005, keď ho aj prvýkrát masíroval, na čo si dodnes pamätá.

"Vošiel som do spálne, pozriem doľava, doprava a pri nočnom stolíku samopal. Ale šejk bol príjemný človek, vždy mi poďakoval. Na druhý deň mi vodič doniesol obálku s peniazmi, čo ma tiež šokovalo, aká tam bola suma," opísal Kršík. Ten však pri pobyte v zahraničí nečakane zomrel, no už o rok dostal ponuku od jeho syna, ktorého oslovila aj dobrá arabčina maséra.

"Začali sme sa baviť plynulou arabčinou a keď som mu povedal, že som masíroval jeho otca, jeho strýka, jeho bratrancov, tak hneď v ten deň povedal, že chce aby som začal pre neho pracovať. Pikoškou je, že som začal šejka masírovať 8 mesiacov potom, ako som začal pre neho pracovať. Keď ho naozaj niečo bolí, vtedy sa dá vymasírovať," dodal masér. 

Aj jeho šéf si predtým mýlil Slovensko so Slovinskom. "Keď sa zoznámil s našou vynikajúcou strelkyňou Dankou Bartekovou, ktorá strieľa tú istú disciplínu ako môj šejk, tak už vie, že Slovensko je inde. Veľakrát sa ma ľudia pýtajú, či bol šejk na Slovensku - nebol a myslím si, že ani nikdy nepríde, on chodí tam, kde sú nejaké svetové súťaže a žiaľ, my tu nemáme takú dobrú strelnicu," uviedol Kršík.

Dubaj je pre Slovákov iný svet. Aj školy v Dubaji sú iné. Petrove deti budú okrem slovenčiny vedieť tri jazyky. Arabčinu sa na rozdiel od neho učia aj písomne. Dnes radí aj slovenským turistom.

Vysvetľuje im napríklad aj to, podľa akej ŠPZ spoznajú, či sa v jednom z áut vezie šejk alebo len šejkova rodina. Okrem tradičných turistických miest má svoje obľúbené. "My to voláme Dubajské Benátky, za mňa je to najkrajšie miesto v Dubaji," doplnil na záver masér. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy