Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Obrovské krúpy narobili veľké škody. Zranili ľudí, dokonca zničili aj majetky
Zdielať na

Obrovské krúpy narobili veľké škody. Zranili ľudí, dokonca zničili aj majetky

POLOMKA / Silné krupobitie napáchalo na Horehroní veľké škody. V Polomke je v hornej časti obce poškodená väčšina domov. Ľudia majú porozbíjané autá. Krúpy boli veľké ako vajcia a zranili aj niektorých ľudí, ktorí sa snažili ratovať svoj majetok.

"Obrovské kusy ľadu, to bolo ako skala, nebola iná možnosť ako sa schovať. To bola obloha ako mlieko a zrazu 7 centimetrové krúpy," priblížili obyvatelia Polomky. Bolo to menej ako 10 minút a Polomku pokryli krúpy.

"Sme nevedeli čo sa deje, či nejde prísť koniec sveta. Hrkot ako dáke tanky na ceste," dodali obyvatelia. Veľké diery vidieť takmer na všetkých strechách či fasádach domov. V jednej ulici boli rad radom poškodené autá. Viacerí majitelia sa zranili keď sa vozidlá pokúšali zakrývať plachtami.

"Do hlavy susedovi, zaliala ho krv. Mňa do ruky, priateľku do nohy, nebezpečná situácia to boli ako golfové loptičky a ešte taká zvláštne rozstrapkané," doplnili obyvatelia.

Aj napriek nepríjemnému zážitku v Polomke panuje čulý ruch, susedia si navzájom pomáhajú, začali s nevyhnutnými opravami striech. "Snažíme sa pomáhať si medzi sebou, len susedia sa vieme na seba spoľahnúť," povedal obyvateľ Polomky.

Škody ešte spočítané nemajú, no ide o domy či autá, opravy tak lacné určite nebudú. "72 rokov mám ale toto som nezažil. Toto sme tu nikdy nemali, no máme strach, čo ešte príde" dodali na záver obyvatelia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy