Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
MARIKA GOMBITOVÁ po smrti Vaša Patejdla: Nevládzem pre bolesť, ktorú cítim
Zdielať na

MARIKA GOMBITOVÁ po smrti Vaša Patejdla: Nevládzem pre bolesť, ktorú cítim

BRUSNO / O tom, že Vašo Patejdl podľahol ťažkej chorobe, sa Marika Gombitová dozvedela uprostred pracovných povinností. Chystala sa do Brusna na Muzikálový festival Jozefa Bednárika. V kúpeľnom meste si speváčka prevzala cenu a aj napriek obrovskému zármutku prišla aj medzi fanúšikov.

Muzikálový festival Jozefa Bednárika v brusnianskych kúpeľoch ja každoročne oslavou jeho celoživotnej práce. Dôležitý večer to bol aj pre Mariku Gombitovú, ktorá si prišla prevziať ocenenie ako prvá československá muzikálová princezná.

​Pôvodne to mal byť deň plný radosti a zábavy. Ale správa zo sobotňajšieho rána všetko zmenila. Marika na festival pricestovala tajne a diváci vôbec netušili, aká osobnosť sa stane hviezdou večera. A hoci sa snažila nedať najavo obrovský smútok, bolo to pre ňu veľmi ťažké. "Dnes som nerozprávala veľa, pretože som nevládala z bolesti, ktorú cítim, že nám odišiel Vaško. Neviem, ako si s tým poradím. To je ako keď odišiel Meky, stále si myslím že odišiel, ale on je stále so mnou," povedala Marika Gombitová.

Ako si spomína na Vaša Patejdla si môžete pozrieť tu:

Program festivalu upravili tragickej novinke

Organizátori festivalu sa po správe o smrti legendárneho Vaša Patejdla rozhodli upraviť program. Vytvorili pietne miesto a zopár skladieb venovali zosnulému hudobníkovi hore do neba. Marika sa s Vašom Patejdlom stretla po prvýkrát, keď on pôsobil v Eláne a ona v Moduse. Najkrajšími boli pre ňu chvíle, keď spievali duá. Slovenská speváčka legenda chystá dva veľké koncerty v Prahe. Chcela sa nimi popýšiť aj pred Vašom, no žiaľ, osud to zariadil inak. On tam s ňou bude už iba v spomienkach.

Pozrite si celý rozhovor s Marikou Gombitovou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy