Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tragédia nedeľného rána: Vedľa auta našli nehybne ležať 27-ročného muža
Zdielať na

Tragédia nedeľného rána: Vedľa auta našli nehybne ležať 27-ročného muža

DOLNÝ HRIČOV/ZBOROV NAD BYSTRICOU / V Žilinskom kraji sa stali až dve tragické nehody. V nedeľu 20. augusta ráno zomrel 27-ročný muž na diaľnici D3 pri Dolnom Hričove. Auto vyletelo z cesty a muž z neho zrejme vypadol. Domov sa už žiaľ nikdy nevráti ani mladý motorkár.

K nehode došlo na diaľnici D3 približne o 3.55 h. "Osobné auto viedol doposiaľ presne nezistený vodič, z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo diaľnicu, kde sa auto prevrátilo a zostalo stáť na boku," uviedla Kremeňová. Pri aute sa po príjazde polície a ostatných záchranných zložiek podľa nej nachádzal 44-ročný muž, ktorý sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,81 mg/l (1,69 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. "Vedľa vozidla bol nájdený 27-ročný muž, ktorý napriek lekárskej pomoci zraneniam podľahol," doplnila.

U nebohého muža nariadili pitvu

Staršieho z mužov po dopravnej nehode previezli na ošetrenie. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom vyšetrovania," dodala Kremeňová. Polícia v tejto súvislosti apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Vyhasol aj ďalší mladý život

Nehoda, ktorá mala žiaľ tragické následky, sa stala krátko popoludní. "24-ročný vodič viedol motocykel od obce Zborov nad Bystricou na obec Klubina," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Gabriela Kremeňová. Pri predbiehaní narazil do zvodidiel. Jazdca z motorky vymrštilo až do potoka. Na miesto priletel aj záchranársky vrtuľník. Po prílete na miesto nehody sa posádka leteckých záchranárov pridala ku KPR. Aj napriek úsiliu sa muža nepodarilo zachrániť a rozsiahlym zraneniam podľahol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy