Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Aktualizované! Facebooková vražda: Martin je už vo väzbe
Zdielať na

Aktualizované! Facebooková vražda: Martin je už vo väzbe

Zdroj: TV JOJ

Verdikt súdu o osude 19-ročného Martina H. z Dolných Vesteníc dnes sledoval redaktor TV JOJ Pavol Čertík.

Martina priviezli na súd kukláči. Pred sudcom vypovedal okrem okolností prípadu aj o tom, ako sa s Monikou zoznámil. Podľa jeho slov sa nespoznali na internete. Zoznámila ich Monikina sestra. 

Sudca ho nakoniec vzal do väzby, pretože existuje dôvodná obava, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu. Rovnako by podľa súdu mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Motív, prečo 23-ročnú Moniku Schmidtovú z Bánoviec nad Bebravou pripravil o život, je zatiaľ neznámy. Táto vražda však prináša mnohé špekulácie. Internet zapĺňajú informácie o tom, že Monika bola tehotná.

Práve to považujú niektorí za dôvod, prečo ju obvinený 19-ročný mladík Martin H. z Dolných Vesteníc zavraždil. Dieťa mala čakať práve s ním. Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook Monika zverejnila výsledok testu, kedy bude mať dieťa. O tehotenstve potom diskutovala aj s priateľmi.

To, že by Monika mohla byť tehotná, ľudia z jej okolia, popierajú. „Monika s Martinom nič nemala, bola zaľúbená do iného. Určite by ho nepodviedla,“ myslí si Monikina kamarátka. Z vraždy nie sú šokovaní len Monikini kamaráti, ale aj Martinovi. „Bol to normálny slušný chalan, ktorý rád fotil a tomu, že mohol zabiť nevinné mladé dievča, nemôžem uveriť. Je to proste neuveriteľné,“ zhodnotil obvineného mladíka jeden z jeho kamarátov.

Čo sa medzi Monikou a Martinom v osudnú noc udialo, už polícia vyšetruje. Známe je len to, že Moniku videli poslednýkrát v noci na sobotu 24. júla v Bánovciach nad Bebravou. V tú noc mala nasadnúť do Martinovho auta a odísť s ním na Jankov vŕšok pri obci Uhrovec. Tam ju mal Martin uškrtiť holými rukami. Podľa informácií polície ju potom odviezol k obci Nitrica v okrese Prievidza, kde ju zakopal. Polícia zatiaľ podrobnosti o posledných hodinách života Moniky, nezverejnila.

Jediný, kto pozná všetky okolnosti, za ktorých zomrelo nevinné mladé dievča, je len obvinený. Ten sa po vražde bez výčitok svedomia zabával v bánovskom discobare. Oveľa šokujúcejšia je ale fotka, ktorá ukazuje, ako sa hral s kamarátom na to, že je bezvládne telo, ktoré idú zakopať.

Martinovi hrozí, že za mrežami strávi až 20 rokov.

Viete niečo viac o tomto prípade? Dajte nám vedieť na spravodajstvo@joj.sk alebo zavolajte na číslo +421 905 719 395.

Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30 h.

;hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="497" width="620">

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy