Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická nehoda z Polomky na súde
Zdielať na

Tragická nehoda z Polomky na súde

Zdroj: SITA

Za haváriu viní prokurátor 47-ročného vodiča autobusu Jána M. z Bánoviec nad Bebravou.

Prokurátor viní 47-ročného vodiča autobusu Jánovi M. z Bánoviec nad Bebravou. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár.

Podľa hovorcu prípad tragickej dopravnej nehody bol náročný na dokazovanie. Dĺžku vyšetrovania negatívne ovplyvnila právna pomoc zo strany Srbskej republiky, pretože pri dopravnej nehode utrpela ťažkú ujmu na zdraví aj štátna príslušníčka Srbska, maloletá A. K. Okrem dvanástich obetí si zrážka vyžiadala aj 14 ťažko zranených, ďalších takmer 20 ľudí utrpelo rôzne iné zranenia.

Vinným podľa žalobcu je vodič autobusu Ján M. z Bánoviec nad Bebravou. Ten mal nehodu zapríčiniť porušením cestného zákona, pretože vošiel na priecestie napriek tomu, že už bolo vidieť a počuť prichádzajúci vlak. Za zločin všeobecného ohrozenia mu hrozí štyri až desať rokov odňatia slobody.

Po nehode v Polomke na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Banskej Bystrici vznikol špeciálny tím vyšetrovateľov. Do vyšetrovania pribrali znalcov zo súdneho lekárstva, Ústav súdneho inžinierstva v Žiline a Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru v Slovenskej Ľupči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy