Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V procese s údajnými sýkorovcami vypovedali šéfovia bezpečnostnej služby
Zdielať na

V procese s údajnými sýkorovcami vypovedali šéfovia bezpečnostnej služby

Zdroj: SITA/Dušan Hein/ilustračné

DKFB nemala zmluvu s dnes už neexistujúcou krčmou U Matúša na Jaskovom rade v Bratislave

František B., Karol P., Peter D., Martin H. a Filip P. sú obžalovaní z hrubého nátlaku. Prípad údajného vymáhania poplatkov od majiteľa krčmy U Matúša bol mediálne zviditeľnený aj tým, že traja mladí muži v nej v roku 2006 prekazili policajnú akciu, keď zdemolovali zariadenia polície na nahrávanie obrazu a zvuku.

Tých na policajné zariadenia upozornil sám šéf podniku, ktorý ich predtým udal na polícii.

Generálny riaditeľ DKFB ďalej povedal, že okrem Františka B. ostatných obžalovaných nepozná a tí ani nepracovali v SBS-ke. V podniku u Matúša sa údajne objavila nálepka DKFB. Nálepkami sa podľa riaditeľa označujú zazmluvnené podniky a lepí ich technik elektronických zariadení.

Dodal, že nálepky SBS-ka neeviduje. DKFB má podľa neho zazmluvnených asi 300 podnikov. Výjazdy mimo týchto podnikov vylúčil. František B. sa objavil na takzvaných mafiánskych zoznamoch, ktoré pred niekoľkými rokmi údajne unikli z polície. Vraj patrí medzi jedného z bossov skupiny sýkorovcov.

Súd dnes vypočul aj výkonného riaditeľa bezpečnostnej služby, ktorý povedal, že výjazd vychádzal do zazmluvnených podnikov iba v prípade, že elektronické zariadenie signalizovalo narušenie objektu. Ak vznikla napríklad nejaká výtržnosť, vec riešila polícia. Všetky výjazdy boli podľa neho riadne evidované, zamestnanci boli v uniformách a označení. Neevidované výjazdy vylúčil. Hlavné pojednávanie v tomto prípade pokračuje aj popoludní, súd predvolal päť svedkov.


 


Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy