Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Desať sýkorovcov zostane vo väzbe
Zdielať na

Desať sýkorovcov zostane vo väzbe

Zdroj: SITA/Dušan Hein/ilustračné

Dnes o tom rozhodol Najvyšší súd SR

"Najvyšší súd SR na neverejnom zasadnutí 8. marca 2010 rozhodol tak, že sťažnosti obvinených Alexandra B. a spol. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 20. februára 2010 zamietol," povedala dnes Machalová.

Polícia začiatkom februára hľadala 12 obvinených zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a to Alexandra B., Roberta B., Milana B., Františka K., Jaroslava P., Františka L., Milana J., Ivicu K., Kamila S., Borisa Ž., Štefana Z. a Martina B. Jedenásť z nich, ktorých sa podarilo zadržať, zobral 19. a 20. februára ŠTS do väzby. Všetci podali voči tomu sťažnosť na NS SR, ktorý v jednom prípade sťažnosti vyhovel a obvineného 31-ročného muža z väzby prepustili.

Členovia zločineckej skupiny sýkorovcov mali podľa polície páchať trestnú činnosť prevažne násilného charakteru v oblasti Pezinka, Senca a v Bratislave. Vyšetrovateľ zadržané osoby obvinil zo spáchania zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Žiadneho z nich však neobvinili zo spáchania zločinu vraždy. Obvinili ich napríklad zo spáchania zločinu únosu a hrubého nátlaku. Polícia ich zatýkala na viacerých miestach, a to aj na verejných, napríklad v reštaurácii.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy