Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jedného zo sýkorovcov prepustili z väzby
Zdielať na

Jedného zo sýkorovcov prepustili z väzby

Zdroj: TV JOJ

Najvyšší súd tak vyhovel jeho sťažnosti voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku

"Na neverejnom zasadnutí 8. marca 2010 senát Najvyššieho súdu SR rozhodol, že vo veci obvineného Štefana Z. sa napadnuté uznesenie zrušuje a obvinený sa prepúšťa z väzby na slobodu," uviedol Najvyšší súd SR.

Muža zo západného Slovenska vzal ŠTS do väzby pred vyše dvoma týždňami. "Sudca pre prípravné konanie vyhovel v celom rozsahu prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry. Prokuratúra navrhla zobrať 31-ročného páchateľa do väzby z dôvodu, že bude v zločineckej činnosti v rámci zločineckej skupiny pokračovať a ovplyvňovať svedkov alebo spoluobvinených. Útekový dôvod väzby tam neexistuje," povedal vtedy prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Hrivnák.

Členovia zločineckej skupiny takzvaných sýkorovcov mali podľa polície páchať trestnú činnosť prevažne násilného charakteru v oblasti Pezinka, Senca a v Bratislave. Vyšetrovateľ zadržané osoby obvinil zo spáchania zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, informovala 16. februára hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Zatknutých obvinili zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny a z ďalších násilných trestných činov. Žiadneho z nich však neobvinili zo spáchania zločinu vraždy. Obvinili ich napríklad zo spáchania zločinu únosu a hrubého nátlaku. Polícia ich zatýkala na viacerých miestach, a to aj na verejných, napríklad v reštaurácii.

Zvyšných desať zadržaných členov bratislavského podsvetia vzal sudca ŠTS do väzby 20. februára. Médiám to vtedy povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková.


Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy