Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zatkli 11 členov podsvetia, údajne od "sýkorovcov"
Zdielať na

Zatkli 11 členov podsvetia, údajne od "sýkorovcov"

Zdroj: dublins98.ie/ilustračné

Skupina mafiánov čaká na rozhodnutie súdov o vzatí do väzby

Polícia sa zatiaľ k zadržaniu 11 údajných členov slovenského podsvetia nevyjadrí. Podľa informácií tak urobí v krátkom čase, "pokiaľ jej to štádium vyšetrovania a situácia dovolí"

Na prípad vydal informačné embargo, ktoré by malo platiť až kým súdy nerozhodnú o vzatí zadržaných do väzby. Zatknutých podľa prokurátora obvinili zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny a ďalších násilných trestných činov. Vražda medzi nimi nie je. Pôsobili v Pezinku, Senci a v Bratislave.

Obvinení majú byť napríklad z únosu alebo hrubého nátlaku. Polícia ich zatýkala aj na verejných miestach, napríklad v reštaurácii. "Robíme prvotné úkony, ako je rozhodovanie o tom, či podáme návrh na väzbu. Akékoľvek bližšie informácie by teraz mohli ovplyvniť vyšetrovanie," uviedol prokurátor.

O ich väzbe by mal rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS), respektíve jeho pracovisko v Banskej Bystrici.

"Na Špecializovaný trestný súd doposiaľ nebol podaný žiadny návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry týkajúci sa rozhodovania o väzbe týchto obvinených," povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Najčítanejšie správy