Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na údajného člena sýkorovcov vydal súd zatykač
Zdielať na

Na údajného člena sýkorovcov vydal súd zatykač

Zdroj: SITA/ilustračné

Na jedného z piatich mužov, ktorých polícia obvinila v prípade údajného vymáhania poplatkov od majiteľa krčmy U Matúša na Jaskovom rade v hlavnom meste, vydal dnes Okresný súd Bratislava III zatykač.

Karol K. sa totiž nedostavil na dnešné verejné zasadnutie súdu, kde mala byť predbežne prejednaná obžaloba prokuratúry. Dnešné verejné zasadnutie odročil súd na neurčito. Po vypátraní a zadržaní pôjde Karol K. pravdepodobne do väzby.

Medzi päticou obvinených je aj podnikateľ a jeden z údajných bossov skupiny sýkorovcov František B., ktorého meno figuruje aj v takzvaných mafiánskych zoznamoch. František B., Karol P., Peter D., Martin H. a Filip P. sú obvinení z hrubého nátlaku.

Prípad údajného vymáhania poplatkov od majiteľa krčmy U Matúša bol mediálne zviditeľnený aj tým, že traja mladí muži v nej v roku 2006 prekazili policajnú akciu, keď zdemolovali zariadenia polície na nahrávanie obrazu a zvuku. Tých na policajné zariadenia upozornil sám šéf podniku, ktorý ich predtým udal na polícii. Prístroje mali údajných vymáhačov prichytiť priamo pri čine.

Zdielať na

Najčítanejšie správy