Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar zničil kamión aj náves. Zaživa zhorelo vyše tisíc kusov hydiny
Zdielať na

Požiar zničil kamión aj náves. Zaživa zhorelo vyše tisíc kusov hydiny

KOŠICE / Svedkovia najprv počuli výbuch z kamióna a následne sa z kabíny vyvalil oheň. Plamene sa dostali až do prívesu. V ňom viezol živý náklad. V plameňoch zhorelo viac ako 1 000 kusov hydiny. No väčšinu sa hasičom zachrániť podarilo.

Podľa záberov sa plamene dostali aj do nákladného priestoru. Plamene sa tak šírili veľmi rýchlo. Hasiči začali so zásahom pár minút pred ôsmou ráno.

K tomuto požiaru kamióna vyrazili domáci hasiči z Bidoviec, ktorí si privolali na pomoc aj kolegov z Košíc. A taktiež im pomáhali aj viaceré dobrovoľné zbory z okolitých obcí. "Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o požiar kamióna v treťom štádiu horenia. Kamión prevážal kurčatá a hydinu. Začali sme hasenie v autonómnych dýchacích prístrojoch pre silné zadymenie a horiace plasty," informoval veliteľ zásahu Marcel Reisz.

Vplyvom silného tepla sa prepravky, v ktorých bola hydina, roztápali. Vytvorili tak pevnú masu, s ktorou si museli poradiť hasiči. Spolu s dobrovoľníkmi ich tam zasahovalo takmer 30. "Do kamióna sme sa museli dostať ručne, manipuláciou s prepravkami a kurčatá sme vyberali na cestu," opísal akciu veliteľ. 

Hlavný ťah z Bidoviec do Michaloviec bol uzatvorený na niekoľko hodín, kým preložili hydinu a zhorený kamión neodstránili. Policajti dopravu odkláňali. Hasiči si museli poradiť aj s vytekajúcou naftou. Tú prečerpávali. Cestu sprejazdnili v popoludňajších hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy