Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
2 ľudia zomreli a ďalší skončil v nemocnici. Spoločne popíjali zatiaľ neznámu tekutinu
Zdielať na

2 ľudia zomreli a ďalší skončil v nemocnici. Spoločne popíjali zatiaľ neznámu tekutinu

KOŠICE / V piatok, 26. mája, pár minút po polnoci bolo na tiesňovej linke 158 prijaté oznámenie, že v chatovej lokalite Moňov potok malo dôjsť k úmrtiu ženy. Policajti po príchode na miesto preverili hodnovernosť tohto oznámenia, v jednej z chát bolo nájdené telo 41-ročnej ženy bez známok života.

Hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová uviedla, že obhliadajúci lekár na mieste predbežne nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. Bez známok života bolo vo štvrtok 25. mája v susednej chatke nájdené aj telo 62-ročného muža. Obhliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie vylúčil, avšak na zistenie presnej príčiny smrti bolo taktiež nariadené vykonanie pitvy.

Neznáma tekutina

​Podľa doposiaľ získaných informácií mali obe nebohé osoby spolu s ďalším, 44-ročným mužom v utorok 23. mája spoločne konzumovať doposiaľ neznámu tekutinu. 44-ročný muž bol prevezený do jednej z košických nemocníc a v súčasnej dobe ostáva naďalej v opatere lekárov. "V piatok v noci sme v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach prijali pacienta s podozrením na požitie metanolu," uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

Počas obhliadky miesta činu bola neznáma tekutina zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie. O akú tekutinu ide a či bola príčinou smrti muža a ženy, bude známe po jej analýze a výsledkoch pitvy nebohých. V súvislosti s nebohými začali policajti v oboch prípadoch trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy