Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
SNS: Lukáčovi Bartovi z billboardu sme dali prácu
Zdielať na

SNS: Lukáčovi Bartovi z billboardu sme dali prácu

Zdroj: TASR/Martin Baumann

"Nechceme živiť tých, ktorí nechcú pracovať. Peniaze nie sú zadarmo. Preto sme prácu Lukáčovi Bartovi našli," povedal tlačový tajomník SNS Dušan Strauss.

"Prvé by bolo proti princípom nášho programu. Nechceme živiť tých, ktorí nechcú pracovať. Ale chceme, aby sa nedal sociálny systém zneužívať. Peniaze nie sú zadarmo. Preto sme prácu Lukáčovi Bartovi našli," povedal tlačový tajomník SNS Dušan Strauss.

Podľa informácií muž z billboardu už na ponuku zareagoval pozitívne. Ako na tlačovej konferencii 7. mája konštatovala prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová, muž na kontroverznom billboarde Slovenskej národnej strany nie je rómskej, ale slovenskej národnosti.

Billboard s fotografiou muža pôsobiaceho dojmom, že by mohol patriť k rómskemu etniku, s heslom "Aby sme nekŕmili tých, čo nechcú pracovať", aktuálne nemecká billboardová spoločnosť prelepuje. Slovenská národná strana, ktorá považuje tento postup za pokrytecký, chce na predplatené plochy umiestniť nápis "cenzurované".

"Len pomenúvame problém," povedala Belousovová, podľa ktorej sú rasisti tí, čo automaticky považujú muža na fotografii za Róma. "Slovenská národná strana je cenzurovaná nemeckou billboardovou spoločnosťou," komentovala Belousovová prelepovanie billboardov. Dodala, že SNS zvažuje žalobu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy