Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Belousovová: Muž na billboarde je slovenskej národnosti
Zdielať na

Belousovová: Muž na billboarde je slovenskej národnosti

Muž na kontroverznom billboarde nie je rómskej, ale vraj slovenskej národnosti

Billboard s fotografiou muža pôsobiaceho dojmom, že by mohol patriť k rómskemu etniku, s heslom "Aby sme nekŕmili tých, čo nechcú pracovať", aktuálne nemecká billboardová spoločnosť prelepuje. Slovenská národná strana, ktorá považuje tento postup za pokrytecký, chce na predplatené plochy umiestniť nápis "cenzurované".

"Len pomenúvame problém," povedala Belousovová, podľa ktorej sú rasisti tí, čo automaticky považujú muža na fotografii za Róma. "Slovenská národná strana je cenzurovaná nemeckou billboardovou spoločnosťou," komentovala Belousovová prelepovanie billboardov. Dodala, že SNS zvažuje žalobu.

Generálny prokurátor by podľa podpredsedníčky SNS mal konať proti Strane maďarskej koalície, ktorá prezentuje svoje billboardy len v maďarskom jazyku.

Slovenská národná strana bude podľa nej proti zámeru vlády poskytnúť zadlženému Grécku pôžičku. "Zrobený Slovák nemá platiť len Cigánov doma, ale aj Grékov," vyhlásila Belousovová, podľa ktorej slovenský sociálny systém nie je spravodlivý.

Na otázku, prečo SNS tieto problémy počas štyroch rokov vo vláde nevyriešila, Belousovová odpovedala, že jej strana nemala ani jeden z rezortov, ktoré sú pre riešenie problému kľúčové.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy