Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Top 5 destinácií pre lacnú dovolenku. Postarajte sa o svoj domáci rozpočet
Zdielať na

Top 5 destinácií pre lacnú dovolenku. Postarajte sa o svoj domáci rozpočet

Zdroj: shutterstock

INZERCIA / Existujú názory, že letná dovolenka v zahraničí pri teplom mori môže byť veľmi drahá a preto je pre mnohých z nás nedostupná. Nie vždy je to však pravda. V tomto článku sa pozrieme na to, ako sa vybrať na dovolenku do zahraničných krajín, ušetriť peniaze, ale nestratiť kvalitu a pohodlie dovolenky.

Ako si naplánovať dovolenku vopred?

Naplánujte si dovolenku vopred a môžete ušetriť až 30%. Ako na to?

Kúpte si letenky vopred

Zakúpenie leteniek niekoľko mesiacov vopred vás vyjde oveľa lacnejšie ako kúpa leteniek na poslednú chvíľu. Na platforme pre lacné letenky, víkendové pobyty a dovolenkové pobyty - eSky.sk nájdete všetky letecké spoločnosti na jednom mieste a tak si môžete vybrať tie najvýhodnejšie letenky a ubytovania. To isté platí aj pri rezervácii ubytovania - čím bližšie je dátum príchodu, tým vyššia bude cena. Spoločnosť eSky tiež ponúka rôzne hotely, apartmány, hostely, penzióny, chaty, ubytovne a iné.

Cestujte naľahko

Ak necestujete na niekoľko mesiacov, vezmite si len batoh s najnutnejšími vecami. Takto nebudete musieť platiť navyše za batožinu, nehrozí jej strata a pohyb po meste je oveľa jednoduchší.

Ušetrite na jedle

Pri cestovaní môžete ušetriť na jedle a pritom sa dobre najesť. Vyhnite sa turisticky orientovaným kaviarňam a reštauráciám, ktoré sú často predražené. Zvyčajne ich nájdete v centre mesta alebo v blízkosti obľúbených turistických miest. Hľadajte miesta, ktoré uprednostňujú miestni obyvatelia a kde nájdete autentické jedlo, dobré jedlá a dobré ceny.

5 najlepších lacných destinácií na tohtoročnú dovolenku:

Bari

Bari je hlavným mestom talianskeho regiónu Puglia a nachádza sa na pobreží Jadranského mora. Bari vás zaujme svojimi dláždenými uličkami, stredovekou architektúrou budov Starého Mesta, ako aj pamiatkami, ktorých je tu veľa. Kostoly, baziliky, paláce, starobylé budovy lákajú turistov z celého sveta. Odpočinok v Bari je pre pútnikov zaujímavý, pretože práve tu sú uložené relikvie svätého Mikuláša Divotvorcu, ktorý je patrónom mesta. Asi jeden a pol kilometra od prístavu sa nachádza niekoľko malých piesočnatých pláží. Je to ideálna destinácia pre partie bez detí, ale aj pre rodiny. Akciové letenky na Bari nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Alicante

Alicante je veľmi atraktívnou destináciou pre turistov všetkých vekových kategórií a záujmov. Pointa nie je len v jedinečnej klíme tohto regiónu, ale aj v množstve zábavy, na ktoré je toto miesto bohaté. Ak máte radi teplé more so širokými plážami, potom je Alicante miestom, ktoré spĺňa všetky tieto kritériá. Mnohé pláže v Alicante majú modré vlajky a absencia akéhokoľvek nebezpečného priemyslu v regióne udržuje ekologickú situáciu v letovisku na najlepšej úrovni. Táto destinácia je vhodná pre páry bez detí aj rodiny a zaručene vás tu bude čakať slnečné počasie. Akciové letenky do Alicante nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

shutterstock

Valencia a Malaga

Valencia je tretie najväčšie mesto v Španielsku. Oplatí sa ísť pre tých, ktorí chcú spojiť plážovú a poznávaciu dovolenku, zábavu a nákupy, dovolenku a ticho. Historické centrum mesta je zmesou kultúrnych a architektonických štýlov, ktoré pripomínajú bohatú históriu. V okolí, vrátane pobrežia, je pomerne veľa odľahlých miest.

Malaga je veľké prístavné mesto s očarujúcim historickým centrom, modernými štvrťami s mrakodrapmi a veľkými nákupnými centrami. Z toho logicky vyplývajú dve obľúbené turistické aktivity - nákupy a prechádzky kľukatými uličkami s množstvom zelene a kvetov. Ale v prvom rade, Malaga je letovisko s vynikajúcimi plážami a pulzujúcim nočným životom. Na dovolenku s deťmi tunajšie pobrežie stopercentne nevyhovuje – more môže byť pre ne studené a všetkým ostatným sa bude páčiť kombinácia horúceho vzduchu a osviežujúcej vody.

Skrátka, tieto destinácie v Španielsku by mal každý aspoň raz navštíviť. Akciové letenky do Valencie a Malagy nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

shutterstock

Sicília

Sicília je ostrov, okolo ktorého to od nepamäti prekypuje vášňou. A to nie je prekvapujúce - nachádza sa doslova v centre Stredozemného mora, na križovatke obchodných námorných ciest, veľké, s úrodnou pôdou a vynikajúcou klímou, mnohými pohodlnými zátokami - skutočnou zaľúbenou krajinou. Sicília je stále najlepším miestom na zemi pre tých, ktorí k nej nájdu prístup, pochopia ju a sami sa stanú jej súčasťou. Od tohto raja nás delia len tri hodiny letu. Akciové letenky na Barina Sicíliu nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Najčítanejšie správy