Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žiačka základnej školy vypila nevedomky Savo. Mali jej ho naliať do fľaše spolužiaci
Zdielať na

Žiačka základnej školy vypila nevedomky Savo. Mali jej ho naliať do fľaše spolužiaci

BANSKÁ BYSTRICA / Na základnej škole spolužiaci naliali žiačke namiesto vody Savo. Šiestačka obsah nevedomky vypila. Išlo vraj o nevydarený žart.

Ako prvý o tom informoval portál tvnoviny.sk. Pre TV JOJ polícia potvrdila, že prijala správu o tejto udalosti a je to v štádiu prešetrenia. Žiačka je  hospitalizovaná v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. "V prípade je prijaté trestné oznámenie, pričom ide o podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," informovala polícia na sociálnej sieti. Incident sa mal odohrať na poslednej hodine, žiačky mali zobrať prípravok z vozíka upratovačky. 

Mohlo ísť o nemiestny žart niektorého z detí, no objavili sa vážne podozrenia, že dievča mohlo byť šikanované. Túto školu navštevovalo zhruba rok. "Toto správanie je ďaleko za čiaru. Prestáva všetka sranda, oni už vedia, čo to je aj čo to môže spôsobiť," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská.

Deti sa po telocviku vracali späť do triedy, 12-ročná školáčka sa napila zo svojej fľaše, v ktorej mala vodu. No všetko vypľula. Triedna učiteľka z fľaše zacítila Savo. Ako sa tam chemikália dostala si vedenie školy vysvetliť nevie. Prostriedky, ktoré používa upratovačka sú zamknuté v miestnosti kam deti prístup nemajú.

ZŠ pri incidente s požitím dezinfekcie odmieta tvrdenia o šikane

Základná škola Pieninská odmieta, že by dievča, ktoré v škole nevedomky požilo tekutý dezinfekčný prostriedok, bolo dlhodobo šikanované. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora mesta s tým, že škola udalosť po incidente overovala. "Žiaci nemajú k čistiacim prostriedkom, ktoré sa používajú na upratovanie, prístup. Sú uzamknuté v miestnostiach, kam sa deti nedostanú," uviedla samospráva. Škola v súvislosti s incidentom odmieta, že by dievča bolo dlhodobo šikanované. Do skončenia policajného vyšetrovania sa k prípadu nebude bližšie vyjadrovať. "V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa šikanovanie v žiadnom prípade netoleruje. Aj pri najmenšom náznaku riaditeľ každej jednej základnej školy okamžite koná a situáciu rieši," dodala vedúca Školského úradu, oddelenia školstva a mládeže MsÚ Banská Bystrica Jana Odrobiňáková.

Čistiaci prostriedok vypilo iba 12-ročné dievča

"Cez detský urgent sme včera prijali 12-ročné dievča, ktoré požilo čistiaci prostriedok na báze chlóru. ORL vyšetrenie nepreukázalo poleptanie slizníc. Na vylúčenie poškodení tráviaceho traktu podstúpi dnes gastrofibroskopické vyšetrenie. Jej stav je stabilizovaný, nie je v ohrození života," informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy