Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Influenceri študentom poradili, ako pracovať s dezinformáciami a extrémizmom
Zdielať na

Influenceri študentom poradili, ako pracovať s dezinformáciami a extrémizmom

POPRAD / Z online priestoru sa v utorok, 21. marca, do offline prostredia popradskej strednej školy presunulo 12 slovenských influencerov. Taký záujem o prednášky tam ešte nemali. Študentov nielen motivovali, ale zároveň im aj poradili ako pracovať s dezinformáciami či extrémizmom.

Učiteľov nahradili v triedach influenceri a namiesto zákazov bolo dokonca povinné používať mobily. Triedy sa zmenili na akési malé komunity. V jednej sa hovorilo o extrémizme, vo vedľajšej o zdravom životnom štýle i o tom, ako sa dá na internete nielen heknúť ale aj hecnúť.

"Vidím, že študenti majú extrémny problém s komunikáciou, robia to telefóny," povedal influencer Bekim. V škole by ste márne hľadali študenta, ktorý nemá aspoň jeden profil na sociálnych sieťach. Priznali, že mobil držia v ruke aj niekoľko hodín denne. 

Ale aj profesionáli priznávajú, že aj ich čas strávený s mobilom v ruke je občas nadpriemerný. Študenti sú presvedčení o tom, že dezinformácie odlíšiť vedia a vedia sa podľa ich slov ubrániť aj pred extrémizmom. No neraz sa potrebujú vyrozprávať, a tak boli influenceri aj psychológmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy