Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zdeněk Troška pokrstí 8. marca knihu Doktor od jezera hrochů
Zdielať na

Zdeněk Troška pokrstí 8. marca knihu Doktor od jezera hrochů

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

Krst nového vydania knihy Doktor od jezera hrochů spisovateľa Miloslava Švandrlíka sa uskutoční pri príležitosti uvedenie rovnomenného filmu do slovenských kín.

Knihu Doktor od jezera hrochů napísal Švandrlík, autor známej knihy Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, v roku 1980. Pod taktovkou slovenského producenta Mareka Veselického z Farbyka Production nakrútil režisér Zdeněk Troška rovnomennú komédiu.

Nakrúcalo sa v českej metropole Prahe a v africkej Keni, pričom v hlavných úlohách sa predstavia Jaroslav Šmíd, Eva Holubová, Jiří Langmajer, Bohumil Klepl, Oldřich Navrátil, Miroslav Vladyka a Alžbeta Stanková. Titulnú pieseň Doktor od jezera hrochů naspieval populárny český spevák Petr Kolář.

Film rozpráva príbeh poctivého lekára Čeňka Dobeška, ktorému znepríjemňuje život jeho svokra. Tá je znechutená jeho chýbajúcou ctižiadosťou a neschopnosťou zarobiť na drahé auto a veľký dom. Dobešek sa preto so svojimi problémami zverí kolegovi, ktorý mu zariadi prácu v Afrike a kým on prekonáva nástrahy džungle, kolega si užíva s jeho manželkou.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy