Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Budúci riaditeľ nemocnice dostal od súčasného vedenia hodinovú výpoveď
Zdielať na

Budúci riaditeľ nemocnice dostal od súčasného vedenia hodinovú výpoveď

Zdroj: carlsonimkeller/ilustračné

Hodinová výpoveď bola zdôvodnená hrubým porušením pracovnej disciplíny...

Doterajšieho primára gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v levickej nemocnici Gabriela Mančíka zvolili za riaditeľa novozaloženej neziskovej organizácie poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) koncom januára tohto roka.

Súčasný prevádzkovateľ nemocnice, Nemocnica s poliklinikou Levice n.o., zdôvodnil hodinovú výpoveď hrubým porušením pracovnej disciplíny. 

Neziskovú organizáciu Nemocnice s poliklinikou, n. o. zriadili poslanci NSK koncom januára tohto roka. Organizácia by mala od začiatku marca prevziať nemocnice v Leviciach a v Topoľčanoch od neziskových organizácií, ktorým NSK ešte v novembri 2009 vypovedal nájomné zmluvy.

Dôvodom boli neuhradené platby neziskoviek za dodávky tepla vo výške 760.000 eur. Podpredsedníčka NSK Ľubica Burdová tvrdí, že pacienti by na výmenu prevádzkovateľa nemali doplácať. "Našim cieľom je kontinuálne zabezpečiť zdravotnú starostlivosť už od prvého dňa výmeny," uviedla.

Mančík je presvedčený, že dôležitou podmienkou je dohodnúť sa s neziskovou organizáciou, ktorá nemocnicu spravuje v súčasnosti. "Zdravotnícky personál zostáva nezmenený. V tomto období by sa mala vykonať inventarizácia majetku. Finančné vysporiadanie s doterajším prevádzkovateľom budú riešiť právnici," uviedla Burdová.

Predseda NSK Milan Belica konštatoval, že podľa platnej zmluvy bude kraj splácať investície, ktoré v obidvoch nemocniciach doterajší prevádzkovateľ zrealizoval, 15 rokov. "Znamená to, že každý rok splatíme jednu pätnástinu celkovej sumy," povedal Belica.

Zdielať na

Najčítanejšie správy