Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aj politici sa tešia na Vianoce. Kde ich plánujú stráviť?
Zdielať na

Aj politici sa tešia na Vianoce. Kde ich plánujú stráviť?

BRATISLAVA / Po turbulentných dňoch v parlamente sa aj politici tešia na Vianoce. Aj tento rok ich trávia najmä s rodinou. Priznávajú, že dodržiavajú tradície, darčeky ale nakupujú na poslednú chvíľu. Najnáročnejšie to má údajne Boris Kollár. Jeho deti musia list Ježiškovi písať v poriadnom predstihu - už v októbri.

"Našťastie mám to tak dobre zabehnuté, že maminy vedia, tých mojich detí, čo im má ten Ježiško priniesť. On to samozrejme s Elfami vyrobí, doručí to pod ten stromček, no a potom vystaví tatinovi faktúru", priznal Kollár. Do obchodov vybral len pre osobné darčeky, tesne pred štedrým dňom. A nielen on. "Ja sa priznám, že riešim toto vždy úplne na poslednú chvíľu, niekde medzi 22 a 24," uviedol. "Bude to ako sa poznám zasa pár dní pred Vianocami na poslednú chvíľu, ale v tom asi nie som jediný," povedal Peter Pellegrini.

Politici sa pritom na vianočné prípravy nepozerajú z diaľky. Priznali sa, že svojej rodine aj výdatne pomáhajú. Napríklad varia, upratujú a dokonca aj pečú. Zároveň si ale Vianoce aj veľmi užívajú. "Ak príde zasa pokyn, že záclony treba vyvesiť, tak ich vyvesím, tak ako to robím každý rok, pretože to mi už tak nejak prischlo. A samozrejme mám na starosti, musím ísť zabezpečiť rybu. Potom ju očistiť, pripraviť," pridal Pellegrini. Exminister školstva nemá problém so sprataním kuchyne. "Ja som taký čistotný, že hneď po sebe utieram a hneď všetko odkladám, takže tam neporiadok vôbec nie je. Ja som taký čistotný, že hneď po sebe utieram a hneď všetko odkladám, takže tam neporiadok vôbec nie je. Ja som taký čistotný, že hneď po sebe utieram a hneď všetko odkladám, takže tam neporiadok vôbec nie je. Veľmi dobre pečiem, takže budem piecť všetky dobroty. A čo sa týka vianočnej večere, tak tú tiež pripravujem," povedal Gröhling 

A kde budú tráviť Vianoce ?

"Tento rok sa chystáme k Andrejke Heringovej. Budem naozaj veľká spoločnosť, takže budem mať tých najbližších úplne pri sebe," povedal Kollár. Šipoš bude osobne s rodinou v najužšom kruhu, Cmorej s vypnutým telefónom, Pellegrini aj Gröhling doma s rodičmi a Fico by možno niekam aj vycestoval. Svoj odkaz pre ľudí do ďalšieho roka má predseda parlamentu, predseda Hlasu, ale aj šéf poslaneckého klubu OĽaNO. Zhodujú sa v tom, že dôležité je najmä to, aby naša spoločnosť nebola taká rozpoltená a polarizovaná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy