Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Od polnoci bol priechod Kúty zablokovaný kamiónmi
Zdielať na

Od polnoci bol priechod Kúty zablokovaný kamiónmi

SLOVENSKO/ČESKO / Od polnoci bol diaľničný priechod Kúty do Českej zablokovaný kamiónmi. Išlo o protest Únie autodopravcov Slovenska a Asociácie Žltý Anjel Asistence 24. Po zavedení kontrol z českej strany pre nárast počtu migrantov sa totiž na diaľnici D2 tvoria aj niekoľkokilometrové kolóny.

Dôvodom blokády sú opätovne zavedené kontroly na hraniciach Slovenska s Českom. Vodiči kamiónov sa dostávajú do kolón a niekoľko hodín musia čakať na kontroly. Častokrát nevedia viac ako 7 hodín vystúpiť z kamióna, nevedia sa dostať na záchod, nemajú prístup k vode a ani jedlu. S blokádou začali 15 minút po polnoci. Zdržalo ich rokovanie s policajtami, aby počas akcie neboli porušené žiadne pravidlá. "Sme sa dohodli k dohode s pánmi, ktorí sú tu s nami, že sa bude blokovať výjazd z parkoviska s tým, že bude umožnený prejazd pre rýchlu zdravotnú pomoc," informoval priamo na mieste Damián Imre, viceprezident policajného zboru SR.

Riešením je zefektívnenie kontrol

Krátko pred 10. hodinou kamionisti opustili hraničný priechod. Český minister vnútra. Ján Hamáček, informoval, že na hraniciach zvýšia počty policajtov. To by malo zrýchliť kontroly a kamionisti by už nemali stáť v kolónach. Únia sa dohodla s policajtami, že situáciu budú sledovať do piatku, 11.11. Ak sa situácia opäť zhorší a budú sa tvoriť kilometrové kolóny, prídu opäť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy