Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tínedžer zranil v škole so sekerou dvoch študentov. Prípad vyšetruje NAKA ako podozrenie z prípravy vraždy
Zdielať na

Tínedžer zranil v škole so sekerou dvoch študentov. Prípad vyšetruje NAKA ako podozrenie z prípravy vraždy

NOVÁKY / Na strednej odbornej škole v Novákoch došlo na začiatku vyučovania k vážnemu incidentu. Jeden tínedžer začal behať po škole so sekerou v ruke. Prípad útoku preberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Polícia má totiž podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách.

Podľa informácií TV JOJ sekol jedno dievča do čela. Mal zraniť aj ďalšieho chlapca. Následne na to zo školy ušiel. Policajti nasadili psovodov a po žiakovi pátrali. Chytili ho 500 metrov od školy v neďalekom poli. "Z informácií a dôkazov získaných na mieste činu bolo zistené, že v danej veci ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách," priblížili policajti na sociálnej sieti.

O veci bol bezodkladne informovaný špeciálny prokurátor. "Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," uviedla polícia.

SOŠ Nováky sa o ďalšom postupe po útoku študenta dohodne s odborníkmi

Psychologickú pomoc po útoku sekerou vo štvrtok ráno v Strednej odbornej škole (SOŠ) Nováky poskytnú odborníci okrem študentov i pedagógom. Škola sa následne s nimi dohodne na ďalšom postupe. Uviedla to riaditeľka SOŠ Katarína Piačková. Útočiť mal byť podľa nej študent prvého ročníka.
Riaditeľka sa k okolnostiam útoku vyjadriť nechcela, keďže ho vyšetruje polícia. Škola s policajtmi podľa nej intenzívne spolupracuje. "Všetkých nás to hlboko zasiahlo. Máme tu intervenčný psychologický tím, ktorý pracuje so žiakmi, o chvíľu budeme mať sedenie aj s učiteľmi," uviedla Piačková.
S útočníkom sa podľa svojich slov aj osobne rozprávala, o čom, nechcela povedať. "Chlapec je žiakom prvej triedy. Javil sa ako absolútne bezproblémový, nezaznamenali sme ani náznak niečoho, čo by sme si mali všimnúť," priblížila.

Jeden zo študentov prvého ročníka opísal, že počul krik

Nachádzal sa však na inom mieste, na akom došlo k útoku. "Boli sme len zatvorení v triede," povedal. Útočníka študent podľa svojich slov nepoznal. Do školy si po študenta prišiel jeho otec. "Mne volal syn, nevedel som o ničom. Až dcéra mi potom povedala, že na internete sú prvé informácie. Som rád, že sa mi ohlásil a že je v poriadku," doplnil otec.

Škola sa bude pri ďalšom svojom postupe podľa riaditeľky riadiť odporučením psychológov

"Zranená žiačka je momentálne na ošetrení v bojnickej nemocnici mimo ohrozenia života. Do školy bol zavolaný podporný psychologický tím, ktorý vykonáva rozhovory so študentmi. Rovnako škola bude túto smutnú udalosť komunikovať s rodičmi študentov," dodala v stanovisku hovorkyňa zriaďovateľa školy Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy