Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Horskí záchranári pomáhali dvom turistkám. Opustili značený chodník a uviazli v žľabe
Zdielať na

Horskí záchranári pomáhali dvom turistkám. Opustili značený chodník a uviazli v žľabe

VYSOKÉ TATRY / Príjemná turistika vo Vysokých Tatrách sa pre dve ženy skončila zásahom horských záchranárov. Na výlet sa vybrali aj so svojimi psami, zišli ale z turistického chodníka a uviazli v ťažkom teréne.

23 a 24-ročné Češky potrebovali pomoc horských záchranárov v Soliskovom žľabe. Boli unavené, vyčerpané a navyše mali so sebou aj psy. Podľa profesionálov mladé ženy zišli z turistického chodníka. Našťastie neboli zranené. Keď zistili, že sa z horského terénu nedostanú samé, vytočili tiesňovú linku. "Ich aj psíkov sme pomocou navijaku a pomocou letky Ministerstva vnútra SR evakuovali z toho žľabu," uviedol záchranár Juraj Janko.

"Na psíkoch bolo vidno, že keď priletel vrtuľník boli vystrašené z toho prúdu vetra. Ešte to nezažili," opísal kynológ HZS Vysoké Tatry, Rastivlav Goriščák. No profesionáli to zvládli a po zaistení žien aj psíkov ich bezpečne dostali na palubu. Táto záchranná akcia sa teda skončila dobre pre všetkých. No aj pred nastávajúcim víkendom horskí profesionáli varujú turistov, aby nepodceňovali naše hory a v žiadnom prípade nevychádzali zo značených chodníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy