Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dobra je viac, odkazuje polícia. Na profilovej fotke s dúhovou vlajkou mali viac pozitívnych ako negatívnych reakcií
Zdielať na

Dobra je viac, odkazuje polícia. Na profilovej fotke s dúhovou vlajkou mali viac pozitívnych ako negatívnych reakcií

Zdroj: polícia SR

BRATISLAVA / Polícia na svojej sociálnej sieti prekryla na niekoľko dní svoju profilovú fotku dúhovou vlajkou na znak solidarity po tragických udalostiach na Zámockej ulici, kedy 19-ročný extrémista strieľal na nevinných mladých ľudí Matúša a Juraja. Ako napísala polícia, po dosiahnutí určitého počtu komentárov, vypli možnosť komentovania. Následne vyhodnotila počet negatívnych a pozitívnych reakcií.

"Je faktom, že autori nenávistných prejavov sú schopní promptne zahlcovať diskusný priestor, čo vedie k demotivácii ostatných, ktorí majú záujem o vecnú a slušnú diskusiu. Preto nie je možné hodnotiť reakcie verejnosti podľa počtu takých či onakých komentárov. Viac objektívnym merateľným ukazovateľom môže byť počet pozitívnych a negatívnych lajkov (reakcií)," píše Polícia SR na svojej sociálnej sieti. Ako ďalej uviedla, počet pozitívnych reakcií bol vyšší ako tých negatívnych. 8 328 ku 2 003.

Polícia verejnosti odkázala, aby sa nenechala znechutiť vulgárnymi a nenávistnými komentármi, pretože viac Sloveniek a Slovákov sú solidárni a empatickí a vedia diskutovať. Do diskusií podľa polície nevstupujú, keď je priestor zahltený vulgarizmami. 

Polícia SR tiež uviedla, že nehode na Zochovej ulici venovala 8 statusov, streľbu na Zámockej ulici pokryli v piatich statusoch. Obete si uctili vo videu a na profilovej fotke. "Časť verejnosti, u ktorej je zhodou okolností badať dlhodobé nenávistné prejavy založené na tvorbe a šírení dezinformácií, sa snaží vytvoriť naratív, podľa ktorého sa Policajný zbor po komunikačnej línii venoval viac tragickej smrti dvoch mladých mužov ako tragickej nehode na Zochovej ulici," napísala polícia. Podľa nej ide o manipulačnú taktiku, ktorou sa ľudia snažia odvrátiť pozornosť od tragédie na Zámockej ulici. 

"Záverom Vás chceme dôrazne upozorniť, aby ste nevereli zaručeným správam o tejto udalosti, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach. Len čo to bude možné, budeme Vás informovať o ďalších podrobnostiach. Polícia intenzívne na tomto prípade robí, aby dôkladne objasnila všetky jeho okolnosti," uzavrela Polícia SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy