Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sudca známy z Kočnerovej Threemy nemôže ďalej súdiť. Na rozsudok čakal dva roky
Zdielať na

Sudca známy z Kočnerovej Threemy nemôže ďalej súdiť. Na rozsudok čakal dva roky

BRATISLAVA / Sudca Michal Sobolovský z bratislavského súdu v Petržalke nemôže ďalej súdiť. Rozhodol o tom v odvolacom konaní disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu. Na tento verdikt sudca, známy z Kočnerovej Threemy pod prezývkou „Slimák“, čakal 2 roky. Vtedy o pozastavení výkonu jeho funkcie rozhodol ešte disciplinárny senát.

Tak dlho to trvalo preto, lebo odvolacie disciplinárne senáty boli nefunkčné. Sobolovský čelí až piatim disciplinárnym návrhom pre prieťahy a hrozí mu odvolanie z funkcie sudcu. Na súde tvrdil, že návrh sa zakladá na fabuláciách, nepravdách a polopravdách navrhovateľa.

"Toto rozhodnutie plne rešpektujem a zvážim svoj ďalší postup," uviedol stíhaný sudca Michal Sobolovský.

"Rozhodnutie Najvyššieho správneho súdu vítame. Už predchádzajúce vedenie súdu riešilo zásadné zistené prieťahy. Cez 80 rozhodnutí, keď už jeden nenapísaný rozsudok je dôvodom na podanie disciplinárneho návrhu. Takže skutočne to pochybenie bolo veľmi, veľmi závažné. Ale existuje podozrenie, že tie spisy sú stratené, aj keď pán sudca nepopiera, že ich drží u seba, začali sme aj s rekonštrukciou spisov," uviedla predsedníčka Okresného súdu Bratislava 5, Anna Križáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy