Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V prípade vraždy Jána Kuciaka nastala zmena. Prvý vypovedal Marček, ktorý opakovanie odmietol vypovedať
Zdielať na

V prípade vraždy Jána Kuciaka nastala zmena. Prvý vypovedal Marček, ktorý opakovanie odmietol vypovedať

PEZINOK / Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku už tretí deň pokračuje proces v kauze objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a plánovanej vraždy prokurátorov. Hneď ráno nastala zmena. Oproti senátu si ako prvý sadol Miroslav Marček, ktorý sa k vražde priznal a je už aj právoplatne odsúdený.

Miroslav Marček opakovanie odmietol pred súdom v tejto veci vypovedať. Jeho viaceré argumenty mu sud ani dozorujúci prokurátor najskôr neuznali. Následne si dal trestný senát pauzu na poradu. Súd nakoniec súhlasil s prečítaním zápisníc jeho skorších výpovedí. Miroslava Marčeka krátko na to z pojednávacej miestnosti odviedli. Na otázky novinárov, ale neodpovedal.

Potom si už do lavice svedkov sadol Zoltán Andruškó. Jeho výpoveď včera senát prerušil. Dnes pokračoval otázkou ohľadom platby za vraždu novinára a jeho snúbenice. Andruškó priznal, že 50-tisíc eur si prerátal. Ďalej vypovedal, že Szabo s Marčekom si ešte pýtali viac. Podľa neho išlo o 20-tisíc eur. Ďalšie otázky sa týkali zbraní, ktoré použili. Aktuálny odhad je, že výpoveď už tiež právoplatne odsúdeného Andruškóa by mala trvať ešte niekoľko hodín. Na súde sú opäť prítomní aj rodičia Jána a Martiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy